ОГЛАСИЛА СЕ АМБАСАДА: Нема српских држављана угрожених у пожарима у Грчкој

Танјуг

04. 08. 2021. у 12:11

ШИРОМ Грчке избијају пожари услед високих температура, које у највећем делу земље прелазе 40 степени, а према тренутним информацијама, нема српских држваљана угрожених позаром, кажу за Танјуг у Амбасади Србије у Атини.

ОГЛАСИЛА СЕ АМБАСАДА: Нема српских држављана угрожених у пожарима у Грчкој

Фото: Принтскрин

Наводе и да су у сталном контакту са нашим грађнима који живе у Грчкој, са почасним конзулима на остварима, као и са туристима и са водицичима и представницима агенција које доводе српске туристе у Грчку.

Према последњој информацији, тренутно је активно 78 пожара, чије гашење отежавају ветрови Малтеми, који дувају у ово доба године.

За сада се пожари држе под контолом, нема људских жртава, али је штета, материјална и еколошка велика, наводе у Амбасади.

Грчка престоница је прекривена димом и пепелом, јер још увек није угашен пожар у северном предграђу Атине, код места Татоу.

Изгорело је око 80 кућа, пожар је под контролом, али је за саобраћај затворен део аутопута којим се са севера стиже у Атину.

Становници Грчке чије су куће оштећене у пожару, смештени су у хотеле о трошку државе.

У Амбасади наводе и да на Пелопонезу још увек има активних пожара, али су под контролом, да је горело у околини Патре, највећег града у овом делу Грчке, док је за саобраћај био затворен и мост код Патре који спаја Пелопонез са западним делом Грчке.

Додају да је пожаром био захваћен и део уз гранични прелаз Евзони, који је јуче у поподневним часовима био затворен, али је ситуација нормализована и прелаз ради у нормалном режиму.

На грчким острвима су пожари, такође, под контролом, а њима су обухваћени делови у којима углавном нема туриста.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)