ВАКЦИНИСАО СЕ "ПЕЋИНСКИ ЧОВЕК": Панта Петровић апелује на све да се имунизују

Танјуг

03. 08. 2021. у 13:35

ПИРОЋАНАЦ Панта Петровић, познат по томе да већ 15 година живи у пећини, вакцинисао се и позвао све да се вакцинишу у што већем броју.

ВАКЦИНИСАО СЕ ПЕЋИНСКИ ЧОВЕК:  Панта Петровић апелује на све да се имунизују

Фото: Принтскрин Youtube

Како каже за Танјуг, одлучио се на вакцинацију јер се једино тако можемо заштитити од короне, која лако може из града да дође у село, шуму, свуда где има људи.

Примио сам прву дозу вакцине, очекујем позив за другу дозу. Нисам се много размишљао, вакцинисали су се и сви моји пријатељи, другари и апелујем на све да се вакцинишу, јер смо нарочито ми људи са села угрожени. Корона лако може из града да дође у село, шуму, свуда где има људи, рекао је Петровић.

Да се пресели у пећину у живописном кањону Градашничке реке, Панта се одлучио како би, како каже, имао потпуну слободу и ниједном се није покајао због своје одлуке.

Желео сан да се вакцинишем зато што, ако дође корона у град, она ће да дође и у село где ја живим, зато сам одлучио да се вакцинишем. Апелујем на све да се вакцинишу јер болест не бира. Боље да се вакцинишемо јер смо и тако и тако остали мало на селу, каже Петровић.

Познат је као врсни мајстор, направио је три моста која је даривао Пироћанцима, а направио је и својеврсну гондолу - коју он назива "Пантино гнездо", где, како каже, радо ужива, понекад и одрема.

О свом трошку сам направио три моста, један у граду, један овде у кањону Градашничке реке и један код водопада према Књажевацу. Највећи мост кога сам направио је 20 метара дугачак и пет тона тежак. Сва три моста сам поклонио суграђанима на коришћење.

Направио сам и гондолу - "Пантино гњездо" где радо уживам у вожњи, цвркуту птица, шуму реке. Гондола је на висини од око 40 метара, рекао је Петровић.

Иако живи у пећини, Панта је, како каже, омиљен међу женама, а ни сам не зна колико деце има.

Бог је рекао да се множимо и Паки је тако и направио. Прича се да јурим жене, међутим, оне мене јуре, а њих треба да питате зашто је то тако. Не знам колко деце имам, имам их и по иностранству и овде, каже Петровић.

Њему не представља проблем ни то што одмах изнад пећина пролази вучја стаза којом вукови пролазе и иду даље ка Старој планини.

- Вукови пролазе ноћу, а када их чујем да се оглашавају, ја их поздравим на свој начин и ставим им до знања да овде има људи. Након тога, они само наставе својим путем ка планини - казао је Петровић за Танјуг.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)