ВУЧИЋ У КЛИНИЧКОМ ЦЕНТРУ СРБИЈЕ: Хвала вам - Изгледаће као свемирски брод (ФОТО, ВИДЕО)

Novosti online

03. 08. 2021. у 10:35

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић обилази завршне радове на реконструкцији и изградњи Клиничког центра Србије у Београду.

ВУЧИЋ У КЛИНИЧКОМ ЦЕНТРУ СРБИЈЕ: Хвала вам - Изгледаће као свемирски брод (ФОТО, ВИДЕО)

Фото: Принтскрин ТВ Пинк

Председник је искористио време да се упозна са напретком извођења радова. Са њим је и министар Лончар. Председник је попричао мало са радницима и захвалио им што се муче по врућини.

- Ово изгледа нестварно, желим вам да завршите до децембра. Много вам хвала на труду и енергији. Хвала вам што се мучите овде. Изгледаће као свемирски брод за српске прилике - обратио се председник радницима.

Фото: С. Ковачевић

Председнику је представљен нацрт плана нове зграде уз планове о распореду клиника и ургентног центра. Посебно га је интеренсовало где ће да буду смештене интензивна и полуинтензивна нега. Сваки спрат је направљен да има добру вентилацију кисеоником. Додатно напајање је урађено на одељењу интезивне неге.

Фото: С. Ковачевић

Председник је ушао и у собе где је видео како су разведени гасови до сваког кревета у сваку собу. Свака соба има свој тоалет, а председник је нагласио да је то сада стандард. 

- Ја сам био премијер за тоалете, само сам то проверавао - казао је председник.

- Важно је да се људи осећају добро чак и кад су болесни. Да буде чисто, да о њима брину најбољи леакри- нагласио је председник. 

- Ово је потпуно нова димензија и за лекаре и за пацијенте. Једва чекам да пређемо - рекао је директор Клиничког центра Србије Милика Ашанин.

- Како нам расту бројеви, добро ће нам доћи и ова болница. А критиковали су ме због болнице у Новом Саду - прича председник.

- Срео сам човека који се вратио из Аустрије који ми је рекао да је био тај који је увек писао против тебе, нисам му ни данас симпатичан, али морао је да призна - када сам ишао у Грчку на море видео сам какве сте добре путеве урадили-  испричао је председник Вучић присутнима током обиласка и нагласио да је важно да људи виде шта се ради. 

 

Обраћање председника 

- Поносан сам на то колико је урађено, прва фаза би требала да буде готова за непуна 4 месеца. За ово живите, радите, налазите новац, да наши грађани могу да имају најбољу негу, најбољу заштиту. Нисмо овако улагали 5- 60 година. Задовољан сам што ћемо имати преко 900 кревета интензивне и полуинтензивне неге, свуда су разведени гасови, набоља опрема, ово ће људи већ од нове године моћи да користе. Од ургентног центра преко дневне болнице.

Разговарали смо и о изградњи нове онколошке болнице, треба још да се договоримо око тога- нагласио је председник. 

Председник је подестио на изградњу болнице у Новосм Саду и Крагујевцу и истакао да ће то да остане генерацијама које долазе.

- Још једном бих замолио извођаче да ураде што могу да буде готово до 1. децембра, овде долазе људи из целог региона, не само Србије. 

Поносан сам, честитам радницима, видећемо још шта може да се уради за инфраструктуру да се прошири паркинг, па да видимо шта може да се уради.

Фото: Принтскрин ТВ Пинк

Питања новинара

- Имали смо свеобухватан разговор са Бергером, имамо резличита гледишта што се тиче Приштине и иницијативе Опен Балкан, али нећемо одустати од Европских вредности, а то су неометан транспорт и прелазак људи. Уколико буде потребно да се помогне Северној Македонији око гашења пожара, ми смо спремни да помогнемо. Важно је шта мисле неки на западу, али је важно шта мислимо и радимо ми. Посебно је важно да урадимо на корист и добробит наших грађана.

Председник је нагласио да је оптужница против Беливука прихваћена, верификована, и да је његов посао да људе спаси од криминалаца. Овим путем похвалио је и рад МУП-а Србије. 

 

- Данас нема ниједан покушај мафијашког убиства у последњих 7 месеци. Ја нисам знао шта је лаж, бесмисао до 2014. Можете да нешто неостварите, али да лажете, то нисам доживео- рекао је Вучић.

Председник се присетио догађаја из 2014. године.

- Борили смо се са поплавама, а онда је неко објавио како се краду тендер за испумпавање воде из Тамнаве, ја нисам могао да верујем, нисам могао да спавам. Можете само да се трудите да будете бољи- рекао је председник. 

- Невероватно је да криминална група која је радила гнусне злочине објави како нису никад никог убили, крећу вести о њима како тужилац неће да вас саслуша. Ево, понизићемо се, поднећемо кривичну пријаву против нас, да се види да ли смо нешто слагали. Ово је био начин да покажемо о каквим је члажовима реч. Ја неживим за новац и богаћење, живим за овакве ствари, да кад прођете поред овога, имате чиме да се дичите- додао је Вучић. 

Фото: Принтскрин ТВ Пинк

О Геоксу 

Што се тиче ситуације са Геоксом, Вучић је истакао да се даноноћно боре а нису ни криви ни дужни. Штрајк може да се организује против приватног власника, што нема смисла.

- Оно што могу да обећам је да ћемо да радимо да бисмо запослили те људе, што није наш посао. Власника покушавамо месец дана да убедимо да остави халу, да остави раднике, али ништа не прихватају. Ја могу да обећавам људима да радимо свакога дана и да кренемо да их запошљавамо. Имамо око 85 брачних парова који раде тамо и гледаћемо прво њих да запослимо, како не би остали без плате. Ти људи ће имати веће плате, него у Геоксу. Онда идемо даље и идемо да се боримо. Првих 200-250 већ за десетак дана, а онда идемо даље. Отворио сам преко 250 фабрика- нагласио је Вучић.

О разговору са Стефановићем

Председник је поновио да у случају Беливук ФБИ није имао никакву улогу и рекао да се пре два дана тим поводом чуо са Небојшом Стефановићем и да га је питао о каквој улози ФБИ је говорио.

- Да, чуо сам се са Небојшом Стефановићем и пре два дана, питао сам га. ФБИ у случају Беливука није имао никакву улогу. Говорим шта је он мени рекао, пошто наравно у случају Беливук ФБИ није имао никакву улогу - казао је Вучић новинарима одговарајући на питање да ли се чуо са Стефановићем и да ли је он могао да погреши када је говорио о питању сарадње са ФБИ у случају Беливук.

На питање за које дело је пријављен, председник је рекао да данима слуша у опозиционим медијима да је криминалац, мора да буде саслушан у тужилаштву. Добро, направићемо прилику да будем саслушан, на поиграфу. Кад све заснивате на лажима, онда све падне у воду. 

Фото: Принтскрин ТВ Пинк

О пензионерима

- Ако имате 300 милиона зашто не дајтете сад - па дајемо, повећали смо пензије, кад није било избора, а онда нас питају зашто сад. Па радили смо раније и радићемо касније. Поносан сам на то што помажемо пензионерима, то је наш посао. И надам се да ћемо моћи и даље. Верујем да ћемо то радити и у септембру и окторбу следеће године, јер очекујем изванредну 2022. годину. То и јесу народне паре, земља нам се гради. Сада имамо 80 хиљада, а некада смо имали 12 хиљада градилишта за време тајкуна који под шапом држе политичке странке. Сигуран сам да они на полиграф не смеју да иду. Од трамваја из Шпаније до Маурицијуса.

- Та врста хистерије код Ђиласа, Маринике и других већ два дана говоре само једну ствар: "Народе, ви немате никакав морал. Ви сте неморални пензионери, јер вас Вучић купује", хоће да кажу да пензионери немају мозак, а ја кажем да су пензионери врло часни људи - рекао је Вучић. 

Много више значи пажња него то подмићивање са 170 евра, Извините, али поштеног човека да подмитите са 170 евра не можете и не можете ни са 170 хиљада ни са 170 милиона, а неки су подмићени од овог народа са 619 милиона да би они говорили људима у србији да ће бити подмићени са 170 евра. Е то нећу да дозволим. 

На сугерисање да ли ће да повуче одлуку о помоћи пензионерима, председник је одговорио да је за опозицију све мито и отимање од народа.

- Да одузмем пензионерима 170 евра, а да њему остане 619 милиона евра- тај филм нећете гледати, пензионери ће добити својих 20 хиљада, као и сви остали грађани 30 евра у новембру и 20 евра у децембру. Ја се пред мафијашима не повлачим - категоричан је председник. 

- Ви ћете да наставити с новим измишљотинама, као и политичко крило које руководи вашим медијима. Ђилас и Шолак ће да наставе са новим лажима већ сутра - рекао је Вучић.

- Сигуран сам да ће да оду на полиграф и да кажу да је то фотомонтажа. Пре ће да умру, него да оду на поолиграф. То ти је као када Вулетића питате: "Јеси ли педофил или ниси", он каже: "Данас не могу да полиграф, јер ме боли бешика". Нагледао сам се ја тих случаја. Такав је био и Пајтић, а ја идем на полиграф због таквих лажова - рекао је Вучић.

За мене је изузетно важно да сте данас овде, важно је да видите како изгледа модерна Србија, како изгледа победничка Србија- нагласио је председник на карју. 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)