АВГУСТ ЋЕ БИТИ ВРЕО У ЦЕЛОЈ ЕВРОПИ: У неким земљама до 47 степени - Ово је детаљна временска прогноза

Novosti online

02. 08. 2021. у 13:30

НАЈИНТЕНЗИВНИЈИ топлотни талас године и даље траје широм југоисточне Европе, са највишим измереним температурама између 42 и 45 степени Целзијусових на југу Италије, преко Грчке до западне Турске протеклих неколико дана. Док улазимо у август, очекује се да ће топлотни талас постати још јачи и можда довести до обарања рекорда у Европи, а очекује се температура до 47 степени.

АВГУСТ ЋЕ БИТИ ВРЕО У ЦЕЛОЈ ЕВРОПИ: У неким земљама до 47 степени - Ово је детаљна временска прогноза

Новости

Док је јул био врео широм јужног и југоисточног дела европског континента, месец се завршио са екстремном врућином протекле недеље и током викенда. Најгора врућина била је широм јужне Италије, Грчке и Турске, као и у Албанији, Северној Македонији, јужној Србији и Бугарској.

Температуре су се постепено повец́авале после уторка, након што је изнад Медитерана и Балканског полуострва дошло до интензивирања топлотног таласа. До сада су посматране максималне температуре биле до скоро 45 степени овог викенда.

Док улазимо у прву недељу августа, топлотни талас ће постати још јачи, пише Севере wеатхер. Очекује се да ће се прогнозиране максималне температуре у деловима јужног Балканског полуострва од понедељка до четвртка попети врло близу досадашњем европском топлотном рекорду.

(Телеграф)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)