СРПСКА ЈЕ ПРИОРИТЕТ СРБИЈЕ! Стигла помоћ у гашењу пожара на планини изнад Вишеграда

Novosti online

31. 07. 2021. у 12:36

ПО наредби министра унутрашњих послова и команданта Републичког штаба за ванредне ситуације Александра Вулина, припадници Хеликоптерске јединице и Сектора за ванредне ситуације упутили су се рано јутрос око 5.30 часова у Републику Српску да пруже помоћ у гашењу пожара на отвореном простору на планини Столац изнад Вишеграда.

СРПСКА ЈЕ ПРИОРИТЕТ СРБИЈЕ! Стигла помоћ у гашењу пожара на планини изнад Вишеграда

Фото: МУП

Након што су припадници Министарства унутрашњих послова успели да локализују пожаре на изузетно неприступачном терену и у веома отежавајућим временским околностима у околини места Негбина код Нове Вароши и на Црном Врху код Прибоја, они су са два хеликоптера „бел“ носивости воде од једне тоне и хеликоптером „газела“ који је предвиђен за извиђање стигли на планину Столац и надљудским напорима покушавају да заједно са осталим службама Републике Српске ставе пожар под контролу.

- Република Српска је приоритет Србије. Србија ће увек помагати својој вољеној Српској. Свака потреба Републике Српске је и наша потреба. Политика Александра Вучића је јасна - заштити Србе где год да они живе. Као што смо успели да заштитимо наше грађане и њихову имовину код Нове Вароши и Прибоја, тако ћемо заштити и Србе овде у Републици Српској. Учинићемо све да грађани у Србији, али и у Републици Српској буду сигурни, мирни и безбедни.

Данас помажемо нашој Републици Српској, али смо исто тако спремни и ради да помогнемо и свим другим народима у Босни и Херцеговини, у Федерацији, као и свима у региону којима је помоћ потребна.

Поносан сам на припаднике Хеликоптерске јединице који заједно са нашим храбрим ватрогасцима-спасиоцима помажу својим колегама и браћи из Републике Српске у гашењу пожара - изјавио је министар унутрашњих послова Александар Вулин.

У акцији на веома неприступачном терену на планини Столац учествује посада Хеликоптерске јединице и припадници Сектора за ванредне ситуације из Чачка и Бајине Баште. Пожар је захватио површину од око 10 хектара, а припадници Хеликоптерске јединице до сада су имали 24 налета и избацили око 20 тона воде.

Захтев за упућивање помоћи заснива се на потписаном Споразуму о успостављању специјалних паралелних односа између Републике Србије и Републике Српске и Меморандуму о разумевању између министарстава унутрашњих послова две земље.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)