МЛАДИ ЗАДАЈУ ЗАВРШНИ УДАРАЦ КОРОНИ! Кисић Тепавчевић позвала све, пре свега оне узраста од 18 до 30 година, да се вакцинишу

Љ. П.

31. 07. 2021. у 11:34

УНАПРЕД се припремамо да живимо са овим вурсом и више пута сам рекла да не видим крај, али ситуација није безизлазна, имамо вакцине и какав ће ток епидемије да буде и како ће вирус да се креће, искључиво зависи од нас, изјавила је данас у Новом Саду Дарија Кисић Тепавчевић, министарка за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, приликом обиласка радова на доградњи објекта ПИО фонда у том граду.

МЛАДИ ЗАДАЈУ ЗАВРШНИ УДАРАЦ КОРОНИ! Кисић Тепавчевић позвала све, пре свега оне узраста од 18 до 30 година, да се вакцинишу

Фото: Љ. П.

Истичући да ми нисмо само пасивни посматрачи, који само посматрају шта ће да буде и очекујемо нови талас, Кисић Тепавчевић је предочила да значајан број наших најмлађих суграђана који могу да се вакцинишу, нису вакцинисани, и да је учинио тек сваки пети.

- Разумемо да је време годишњих одмора, лето, нико не мисли на респираторне инфекције и на сезону грипа и друге инфекције, али то ће да буде ускоро и морам да напомене да је потребно шест недеља од примања прве дозе да би се створила довољна количина антитела да нас одбрани – истакла је министарка. - Тако да је сада право време, пред полазак у школу и на факултете.

Она је позвала пре свега младе, узраста од 18 до 30 година, који се до сада нису вакцинисали да то учине.

- Зато што је баш њима припала та улога да задају завршни ударац – казала је министарка. - Будућност зависи од нас и као што смо у свим сегментима ове државе узели ствар у своије руке, градимо овакве објекте, тако треба да се понашамо када је реч о вирусу. Држава је набавила вакцине за све наше грађане, а на нама је да издвојимо два пута по пар минута да се вакцинишемо и победа ће сигурно бити на дохват рукие, уколико тако урадимо.

Кисић Тепавчевић је опет напоменула да вирус није независтан, у смислу да се понаша како хоће. Према њеним речима, имамо оружје, односно вакцину, и много бољу и повољнију ситуацију него пре годину дана, а како и колико ће да се шири вирус, зависи од нас.

- Убеђена сам да већина наших грађана која је до сада одлагала да се вакцинише, то је чинила чекајући јесен, или су порележали болест или мисле да су млади и здрави и да то њима не треба – казала је Кисић Тепавчевић. - Верујем да и они желе да се вакцинишу у да ће то у наредном периоду и урадити.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)