РХМЗ ИЗДАО УПОЗОРЕЊЕ: Високе температуре, биће преко 40 степени - Укључен црвени метеоаларм

Novosti online

31. 07. 2021. у 10:07

ТРОПСКИ талас данима не попушта у Србији, а изузетно топло биће и током викенда, прогнозе су Републичког хидрометеоролошког завода (РХМЗ).

РХМЗ ИЗДАО УПОЗОРЕЊЕ: Високе температуре, биће преко 40 степени - Укључен црвени метеоаларм

Новости

Због изузетно високих температура у нашој земљи, РХМЗ је издао упозорење које ће бити на снази све до 4. августа.

- За дане викенда веома топло време са највишом температуром од 34 на северу до 40 степени на југу Србије, а у недељу на југоистоку локално и до 42 степена - упозорава РХМЗ.

Како даље наводе, у првој половини следеће седмице, од понедељка до среде, високе температуре очекују се само на крајњем југу и истоку Србије - од 34 до 37 степени, а у осталим крајевима биће свежије.

Због екстремно високих температура, данас је у источној, југоисточној Србији и на Косову и Метохији, укључен црвени метеоаларм.

Он ће на снази бити и сутра, такође због екстремно високих температура у Шумадији, Поморављу, источној, југоисточној Србији и на Косову и Метохији.

Иначе, црвени метеоаларм значи да је време врло опасно. Прогнозиране су нарочито опасне временске појаве, а таквог су интезитетаа да могу проузроковати велику материјалну штету и бити веома опасне по безбедност људи и животиња.

Југ наше земље и југ Балкана и сутра ће бити најтоплији у Европи, како наводи РТС.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)