ИМЕ ЗА 40.000 УЛИЦА И ЗАСЕЛАКА: Пројекат адресног регистра у Србији

В.Н.

31. 07. 2021. у 07:10

У СРБИЈИ је у последње три године око 40.000 засеока и улица добило своје називе, изјавила је јуче министарка државне управе и локалне самоуправе Марија Обрадовић.

ИМЕ ЗА 40.000 УЛИЦА И ЗАСЕЛАКА: Пројекат адресног регистра у Србији

Фото Р. Р.

Она је новинарима, приликом посете општини Велико Градиште, рекла да у земљи има још око 20.000 неименованих заселака и улица који треба да добију своје име.

- Интензивно на томе радимо. Премијерка Србије Ана Брнабић, док је била министар државне управе и локалне самоуправе, започела је ту причу и сада заједно са кабинетом премијерке интензивно на томе радимо - рекла је Обрадовићева.

Истакла је да је општина Велико Градиште за похвалу када је у питању пројекат Адресни регистар који подразумева именовање заселака и улица које до сада нису имале свој назив.

Нагласила је да је именовање необележених заселака и улица изузетно важно, посебно у мањим местима.

- Много је лакше када имате тачну адресу, када нисте само обележени са бб. Много је лакше да вас пронађу Хитна помоћ, ватрогасци, полиција - рекла је Марија Обрадовић.

Апеловала је на грађане да, уколико имају необележене засеоке или улице, траже у својим општинским управама да они буду именовани.

- Када је промена назива улица и заселака у питању, држава сноси трошак око замене докумената тако да грађани не треба да буду у страху да ће бити изложени новим трошковима око замене докумената - поручила је Обрадовићева.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)