ПОСАО ДОБИЛО 66 МЕДИЦИНАРА: На ВМА у Београду јуче обележене 182 године рада војне санитетске службе

Д. Б. М.

30. 07. 2021. у 19:29

ВОЈНО здравство ојачано је за 66 новозапослених. Решења о пријему у стални радни однос уручио им је министар одбране Небојша Стефановић на свечаности поводом 182 године од оснивања војне санитетске службе.

ПОСАО ДОБИЛО 66 МЕДИЦИНАРА: На ВМА у Београду јуче обележене 182 године рада војне санитетске службе

Фото МОД

Честитајући им празник, министар Стефановић је захвалио свим припадницима војног здравства на пожртвованом раду у претходној години.

- Систем војног здравства избрисао је границе шта је могуће, а шта је немогуће - рекао је Стефановић.

- Успели сте да одговорите на све изазове и на оне који су били традиционални и на потпуно нови који је захватио цео свет. Ефикасним и пожртвованим радом, уз огромно одрицање и ризик, показали сте да сте истински хероји.

Министар је нагласио да је изузетно поносан због нових запослених и подсетио да је у последњих девет месеци примљено више од 360 људи: лекара, медицинских техничара, хемијских, радиолошких и лабораторијских техничара, физиотерапеута и немедицинског особља.

- Држава искрено цени рад свих припадника војног здравства - казао је Стефановић.

- Остали сте уз своју државу да се борите за здравље људи и нисте размишљали увек само о себи. Борићемо се да имате боље плате, више опреме и технике, боље услове рада.

За Дан санитетске службе одређен је 30. јул 1839. године, када је за штабног доктора у Главном војном штабу постављен доктор Емерих Линденмајер.

- Та служба, током целог постојања, руководила с најхуманијом од свих заповести: помози ближњем свом - рекао је пуковник Радивоје Анђелковић, заступник начелника Управе за војно здравство.

ВЕЛИКО ИСКУСТВО И ШАНСА

ЗА медицинског техничара Марјана Салијевића решење о пријему у стални радни однос је, како каже, велика шанса.

- Пресрећан сам што ћу радити у озбиљној здравственој установи - рекао је Салијевић, који је претходне три године радио на ВМА као медицински техничар, односно војник по уговору.

- Прве две године био сам на општој хирургији, а последњих годину и по у ковид-центру ВМЦ "Карабурма", где сам стекао велико искуство.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)