СРПСКА ПОРОДИЦА ИЗБАЧЕНА ИЗ КАФИЋА НА АЛБАНСКОЈ ПЛАЖИ: Наручили пиће и храну за децу, али особље им показала врата (ФОТО)

Novosti online

30. 07. 2021. у 13:14

ПОРОДИЦА из Србије доживела је праву непријатност у једном ресторану у албанском летовалишту Саранда.

СРПСКА ПОРОДИЦА ИЗБАЧЕНА ИЗ КАФИЋА НА АЛБАНСКОЈ ПЛАЖИ: Наручили пиће и храну за децу, али особље им показала врата (ФОТО)

Фото: Јутјуб/TopAlbania

Брачни пар са двоје деце поделио је на друштвеним мрежама непријатно искуство са летовања у Албанији где су отишли привучени позитивним коментарима о гостопримству и ниским ценама. Проблем је наводно настао јер нису наручили довољно хране и пиће у кафићу на локалној плажи па их је особље замолило да напусте локал.

- На плажи постоји један једини ресторан са трском и пластичним столицама. Идеалан да се склониш мало од врућине и попијеш пиће. Никакав фенси моменат не постоји у њему. Ми, двоје одраслих и двоје мале деце од три и четири године, наручили смо сви пиће и један помфрит за децу. Рекли су нам да то није довољно наручене хране да бисмо могли да останемо ту да седимо. Дакле... Такву срамоту за једно туристичко место нисам доживела за својих 40 година - навела је Снежана на друштвеним мрежама.

Албанија их према њеним речима више неће видети.

- Више нас наравно видети неће. Враћамо се дан раније и то изгребаних кола. Што сам такође истолерисала... Ајде то смо негде и очекивали, али смо се надали да се ипак неће десити. Али све има своје границе. наравно. Бар што се тиче моје породице - додала је Снежана.

Коментари на друштвеним мрежа са само нижу.

- Не разумем зашто такви ресторани не напишу то правило на некој табли. Па ко воли нека изволи - пита се једна корисница док друга додаје да ресторани такву политику воде у туристичким дестинацијама широм света.

- Албанци умислили да су туристички рај па кренули да се силе! До јуче су били пустиња, а сада направили двадесетак хотела на приморју и мисле да су сила - надовезао се један корисник.

Други наводе да из Албаније носе само позитивне утиске.

- Ми смо овде са малим дететом и верујте ми уживамо. Људи овде углавном не знају енглески, али то их не спречава да попричају са вама. Увек могу да се догоде и лоше ствари као и свуда. Једино што ми се овде не свиђа, а то морам да напишем, јесу њихови возачи који не поштују пешаке у и јуре као луди - каже један корисник.

- Ми смо се пре 10 дана вратили из Ксамила и утисци су што се тиче гостопримства неописиви! У једном објекту смо свако вече јели колаче и сладоледе и после четири вечери до поласка смо сваки пут после наше поруџбине били чашћени са малтене још толико. Свако вече шест вечери за редом! Е па они су на нас потрошили малтене колико и ми код њих - написала је једна корисница.

- Ма свуда у свету у појединим ресторанима постоји колико треба наручити да би био у ресторану, а што се тиче гребања то доживиш и кући. У Драчу нисам имао ниједан проблем. Власници виле су врло љубазни. У граду у маркетима се сви труде да нам помогну и испоштују и максимално су љубазни и гостопримљиви - надовезао је један корисник.

(Курир)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (8)