СМРТ ЧУВЕНОГ БЕГУНЦА: Преминуо Славиша Карабашевић, осуђеник из Забеле

Д. Новковић

30. 07. 2021. у 10:00 >> 10:34

СЛАВИША Карабашевић (51) из Пожаревца, осуђен на осам година затвора због убиства немачког држављанина Елвиса Жежеља (30), преминуо је у Општој болници у Пожаревцу.

СМРТ ЧУВЕНОГ БЕГУНЦА: Преминуо Славиша Карабашевић, осуђеник из Забеле

Фото: Приватна архива/ Фацебоок

Карабашевић се пре тога пожалио стражарима да му није добро, након чега је пребачен у затворску болницу, а потом у Општу болницу у Пожаревцу, где је и преминуо.

Тачан узрок биће познат након обдукције, коју је наложио виши јавни тужилац.
Карабашевић је на затворску казну осуђен у одсуству, јер се чак 14 година налазио у бекству. Чак два пута је ослобођен након суђења 2003. и 2005. године, али је трећи пут, 2018. године, осуђен на девет година због убиства и преваре, што је потврдио и Апелациони суд.

Међутим, он је још 2005. године, пошто је био пуштен из трогодишњег притвора да се брани са слободе, побегао из земље. Уместо да се скрива од јавности, он је у Севастопољу, на Криму, отворио ресторан „Де Славиш“ и своје кулинарско умеће промовисао преко друштвених мрежа и по медијима.

Фото: КПЗ "Забела"

Према Интерполовој потерници, ухапшен је 5. августа 2019. године у Севастопољу, да би Србији био изручен у марту прошле године и упућен у „Забелу“, на издржавање казне. Он је тражио поновно суђење, јер је претходни поступак вођен у његовом одсуству, што му је и уважено и заказан је главни претрес, али се он сада обуставља, због његове смрти.

Карабашевић је осуђен јер је 2002. године убио Жежеља у атару села Мелница код Петровца на Млави, испаливши му у главу и тело пет хитаца из пиштоља „дуга деветка“. Након тога је назвао Елвисовог пријатеља који живи у Немачкој и рекао му да је овај ухапшен и да треба да пошаље 7.500 евра за адвоката. Пријатељ је послао новац, који је Карабашевић потрошио и касније осуђен и за превару на годину и по дана, што је придодато казни за убиство, па му је изречена јединствена казна од девет година затвора.  

Мотив

Остало је непознато зашто је Карабашевић убио Жежеља, јер он приликом саслушања пред истражним органима и на суду, није признао злочин. Једино што је познато јесте да су њих двојица цео дан и ноћ пили по локалним кафићима.

Пријатељи

Пошто се у Севастопољу прочуло да Карабашевића траже због издржавања затворске казне, његови пријатељи устали су у његову одбрану, јер су веровали у његове приче да је ратовао против сепаратиста на Косову.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)