ВУК ИМА НАЈТЕЖИ ОБЛИК ЦЕРЕБРАЛНЕ ПАРАЛИЗЕ: Родитељи сањају о томе да потрчи с братом близанцем

Novosti online

29. 07. 2021. у 21:21

ВУК ПЕТКОВИЋ (2) је дечак који болује од спастичне квадриплегије, најтежег облика церебралне парализе. На све то, овај малишан има страбизам и астму, а да би направио свој први корак и растао заједно са својим братом близанцем, потребна му је помоћ хуманих људи.

ВУК ИМА НАЈТЕЖИ ОБЛИК ЦЕРЕБРАЛНЕ ПАРАЛИЗЕ: Родитељи сањају о томе да потрчи с братом близанцем

Фото: Фондација "Буди хуман"

Вук је друго дете из уредно вођене близаначке трудноће. Рођен је превремено у 33. недељи гестацијске трудноће, хитним царским резом.

Стање овог дечака погоршало се већ првог сата по рођењу, када остаје без кисеоника и добија неонаталне конвулзије. Тада је први пут интубиран. Након седам дана Вуку постаје поново лоше и хитно је транспортован на Институт за неонатологију где остаје наредних месец и по.

Мождано крварење другог степена установљено је Вуку након бројних анализа, као и да је његов мозак претрпео велика оштећења беле масе чиме је нарушен рад моторних функција.

Физикалне терапије постале су Вукова свакодневица, а са навршене две године почео је да пузи. Међутим, он не може самостално да седи и да стоји.

Ипак, Вук је велики борац, а његов осмех улива наду да ће напредовати и потчати заједно са својим братом. Међутим, да би успео, потребно је и скупити новац за предстојећу операцију у иностранству. Потребна су му средства за лечење у земљи и иностранству, физикалне, логопедске и дефектолошке третмане, ортопедска помагала, специјалистичке прегледе, бањска лечења, путне трошкове и смештај.

Родитељи су до сада сами финансирали лечење, али су исцрпели све ресурсе, зато се обраћају свим хуманим и добрим људима да им помогну да Вук истраје у овој борби да направи свој први корак и да трчи са својим братом близанцем.

За Вуков први корак! Будимо хумани!

Помозимо Вуку!

Слањем СМС поруке: Упишимо 1063 и пошаљимо СМС на 3030

Слањем СМС поруке из Швајцарске: Упишимо хуман1063 и пошаљимо СМС на 455

Уплатом на динарски рачун: 160-6000001131230-98

Уплатом на девизни рачун: 160600000113392273 ИБАН: RS35160600000113392273 SWIFT/BIC: 

DBDBRSBG

Уплатом платним картицама путем линка: Е-донирај

Уплатом са вашег ПаyПал налога путем линка: ПаyПал

(Телеграф.рс)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)