МИНИСТАР РУЖИЋ: Школска година почеће 1. септембра, око тога нема бриге

Танјуг

29. 07. 2021. у 11:04

НОВА школска година почеће 1. септембра и око тога нема бриге, поручио је данас министар просвете Бранко Ружић.

МИНИСТАР РУЖИЋ: Школска година почеће 1. септембра, око тога нема бриге

Фото Танјуг

Он је изразио очекивања да ће школска година отпочети на регуларан начин, истичући важност већег обухвата вакцинације.

- Мислим да је то у интересу деце и родитеља, као и просветних радника и ваннаставног особља и морамо врло одговорно томе приступити - рекао је Ружић за ТВ Прва.

Подсетио је и да је вакцинисано више од 50 одсто просветних радника и да је то добар показатељ одговорног понашања, али и да та бројка није довољна.

Ружић каже да је сигурно да ће ученици од првог до четвртог разреда сваки дан ићи у школу и наводи да ће се размотрити да ли ће се модел наставе нијансирати.

- То зависи од одговорности свих нас, као и каква ће бити оцена референтних људи који дају препоруке - поручио је Ружић, додајући да је препорука Кризног штаба да настава буде по моделу који је био у претходној школској години.

Министар каже и да онлајн настава, уколико се поново одржи, не би требало да представља проблем, јер се, каже, у континуитету ради на процесу дигитализације.

- До краја године имаћемо још 20.000 опремљених дигиталних учионица. Идеја је да имамо националну платформу која ће служити за онлајн наставу - навео је Ружић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)