ДЕЧАКУ ПОТРЕБНА КРВ: М. В. (15) из Параћина, после струјног удара на вагону, још угрожен

З. Р.

28. 07. 2021. у 21:52

ДЕЧАК из Параћина М. В. (15), који је 25. јула претрпео удар струје од 25.000 волти, пењући се на вагон на железничкој станици, после вишечасовне операције, која је у уторак обављена на Институту за мајку и дете у Београду, тренутно је стабилан, али је и даље животно угрожен.

ДЕЧАКУ ПОТРЕБНА КРВ: М.  В. (15) из Параћина, после струјног удара на вагону,  још угрожен

Новости

Он је примљен у веома тешком општем стању, скинуте су некротичне промене опечене регије и покривене трансплататом коже који је узет са делова тела дечака који су здрави.

Ово је, за "Новости", рекао др Ђорђе Крављанац, дечји пластични хирург који је тинејџера оперисао, иначе директор Клинике за дечју хирургију Института за мајку и дете.

- Ради се о опекотинама од педесет одсто површине тела, а опекотине настале ударом струје су изузетно опасне, изазивају бројне промене у организму и могу да изазову поремећај срчаног ритма или центра за дисање и после неколико дана или, чак, после неколико недеља од струјног удара. Дечака сваки дан третирамо у операционој сали, радимо превијање и чекају нас даље операције јер је реч о великој површини тела - објашњава др Крављанац.

Параћински Црвени крст, у договору са Институтом, позвао је даваоце који имају првенствено Б негативну или 0 негативну крвну групу да се јаве и донирају дечаку драгоцену течност која му спасава живот.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)