МИНИСТАРСТВО ОДБРАНЕ: Расписан конкурс за студентске стипендије

Novosti online

28. 07. 2021. у 17:09

МИНИСТАРСТВО одбране расписало је конкурс за доделу студентских стипендија за школску 2021/2022. годину, а како је најављено, обезбеђену финансијску подршку током школовања и сигурно радно место у систему одбране добиће 42 студента.

МИНИСТАРСТВО ОДБРАНЕ: Расписан конкурс за студентске стипендије

Фото: МО Србије

Тачније, финансијска подршка и сигурно радно место очекује 21 студента треће и четврте године основних студија, 19 студената прве или друге године мастер академских студија и двоје студената пете године интегрисаних академских студија.

Стипендије за студенте интегрисаних академских студија односе се на област фармације, док се стипендије за основне академске студије нуде за области електронике и рачунарства, електротехнике, машинства, рачунарског инжењерства, грађевинарства, математике, те заштите на раду или заштите животне средине.

За стипендије намењене мастер академским студијама моћи ће да се пријаве студенти машинства и хемијског инжењерства, саопштено је из Министарства одбране.

Право на студентску стипендију имају студенти високошколских установа чији је оснивач Република Србија, аутономна покрајина или јединица локалне самоуправе, који су уписани први пут у текућој школској години на студије првог или другог степена и чије се школовање финансира из буџета.

Неопходно је да кандидати буду држављани Србије, а да током студија нису губили ниједну годину, те да су све испите из претходних година школовања положили и то са најмањом просечном оценом 7,5.

Кандидати који задовољавају критеријуме психолошке и здравствене процене као и безбедносне услове рангираће се на основу успеха оствареног у претходном школовању и ефикасности студирања.

Они који стекну статус војног стипендисте добијаће током треће године основних студија 35.000 динара месечно, а током четврте 40.000 динара.

За студенте интегрисаних академских студија и мастер академских студија месечна стипендија износиће 50.000 динара.

После завршеног школовања, лица која су се квалификовала за стипендије Министартва одбране добиће запослење у својству официра или војног службеника у Београду, Новом Саду, Нишу, Прокупљу, Панчеву, Крагујевцу или Лађевцима код Краљева, што је за сваку стипендију унапред назначено.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)