ЦРВЕНИ МЕТЕО АЛАРМ У ВИШЕ ОД ПОЛА ЗЕМЉЕ: РХМЗ упозорава на веома топло време - ево који град ће бити наврелији

Танјуг

28. 07. 2021. у 08:59

ДАНАС ће због високих температура у више од пола земље бити на снази црвени метеоаларм - у Шумадији, Поморављу, на истоку земље, југоистоку, југозападу и на Косову и Метохији. Наранџасти метеоаларм који је, такође, опасан, биће у Бачкој, Банату, Срему, Београду и Западној Србији.

ЦРВЕНИ МЕТЕО АЛАРМ У ВИШЕ ОД ПОЛА ЗЕМЉЕ: РХМЗ упозорава на веома топло време - ево који град ће бити наврелији

Новости

Црвени метеоаларм значи да је време врло опасно.

- Прогнозиране су нарочито опасне временске појаве, а таквог су интезитета да могу проузроковати велику материјалну штету и бити веома опасне по безбедност људи и животиња. Треба се често информисати о детаљима очекиваних метеоролошких услова и ризика. Следити наредбе и савете надлежних државних служби - наводи се на сајту Републичког хидрометеоролошког завода.

Наранџасти метеоаларм значи да је време опасно:

- Прогнозиране су опасне временске појаве, а таквог су интезитета да могу проузроковати материјалну штету и бити опасне по људе и животиње. Треба бити врло обазрив, свестан ризика и редовно информисан о детаљима очекиваних метеоролошких услова и пратити савете које дају надлежне државне службе.

Фото: РХМЗ

На снази је и даље упозорење за подручје Србије на високе температуре до недеље, 1. августа, до када ће нам бити веома топло време са највишом дневном температуром у већини места од 35 до 39 степени.

- Постепен пад температуре у недељу се очекује на северу и западу, а у понедељак и у осталим пределима наше земље - наводи се на сајту РХМЗ.

Иначе, у Београду је у 7 сати у хладу измерено 25 степени, док је у Крагујевцу била за степен нижа температура, колико је измерено и у Великом Градишту. 

Према прогнози РХМЗ, данас ће натоплији град у Србији бити Ниш са 38 степени.

Када је реч о УВ индексу, у већем делу Србије је у категороји веома опасна појава и означен је бројевима осам и девет.

Фото: Принтсцреен/РХМЗ

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)