У СРЕДУ ЗАСЕДА КРИЗНИ ШТАБ: Одлучује се о новим мерама за Србију

Новости онлајн

27. 07. 2021. у 08:20

У СРЕДУ ће бити одржата седница Кризног штаба за борбу против корона вируса, пишу медији.

У СРЕДУ ЗАСЕДА КРИЗНИ ШТАБ: Одлучује се о новим мерама за Србију

Фото: М. Стојановић

Државни секретар у Министарству здравља Мирсад Ђерлек каже за да је тренутна епидемијска ситуација комплексна и да за месец дана може бити забрињавајућа. Поручује да је врло ризично невакцинисан чекати делта сој и јесен, пише РТС.

Објаснио је за које грађане се препоручује трећа доза вакцине, али и истакао да сви могу да се јаве и приме трећу дозу.

Епидемиолог и члан Кризног штаба Предраг Кон истиче да је епидемиолошка ситуација погоршана и да ће се и даље погоршавати, као и да очекује да ће током ове недеље број новозаражених на дневном ниову прећи број од 300.

Наводи да ће у наредном периоду сигурно доћи и до четвороцифреног броја новозаражених на дневном нивоу, да је сада хоспитализовано око 300 особа, али да не очекује притисак на здравствени систем као што је био када смо имали више од 9.000 хоспитализованих.

Светска здравствена организација (СЗО) саопштила је да се темпо ширења коронавируса убрзао у неким земљама, па тако према подацима заснованим на извештајима националних агенција Грчка и Кипар имају највећу стопу заразе од почетка пандемије, док Шпанија и Португал региструју највећи број инфекција идентификован у последњих шест месеци, пише Тас.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)