НА ПРОТЕСТУ ЗА ТРАГИЧНО НАСТРАДАЛОГ СТЕФАНА (9) ПАЛИЛИ СИРЕНЕ: Откривено да ли ће лекари Хитне помоћи бити кажњени

Novosti online

26. 07. 2021. у 23:59

ЛЕКАРИ Хитне су се солидарисали са колегом Михаилом, којег је са двојицом синова у недељу, 18. јула на Карабурми, и то на пешачком прелазу покосио Лазар Г. побегао и сакрио се.

НА ПРОТЕСТУ ЗА ТРАГИЧНО НАСТРАДАЛОГ СТЕФАНА (9) ПАЛИЛИ СИРЕНЕ: Откривено да ли ће лекари Хитне помоћи бити кажњени

Фото: Р. Драговић

Друштвеним мрежама се шири информација да ће лекари Хитне помоћи који су присуствовали мирном протесту на Карабурми и солидарисали се са својим колегом који је изгубио дете пуштајући сирене, бити кажњени, а како кажу у Заводу за хитну медицинску помоћ у Београду, ради се о "чистој политизацији и никакво санкционисање колега не долази у обзир".

Лекари Хитне су се, да подсетимо, солидарисали са колегом Михаилом, којег је са двојицом синова у недељу, 18. јула на Карабурми, и то на пешачком прелазу покосио Лазар Г. (38), побегао и сакрио се. Он је сутрадан ухапшен, међутим, судија за претходни поступак му је одузела возачку, забранила му да напушта место боравишта и пустила га на слободу.

За то време, малени Стефан (9), један од двојице дечака, прошлог четвртка је подлегао повредама у Универзитетској дечијој клиници у Тиршовој улици. Исте вечери на Карабурми су се грађани окупили. Мирном протесту су присуствовали и лекари Хитне, који су палили сирене.

Фото: Р. Драговић

На мрежама данима кружи информација да Министарство здравља, наводно, хоће да казни раднике Хитне помоћи јер су укључивали сирене. Како се сазнаје, ради се о нетачним информацијама, а то је потврдио и помоћник директора Градског завода за хитну медицинску помоћ у Београду др Сергеј Пантић.

- Ово је апсолутна неистина. Нико није ни помислио да санкционише колеге. Никакве санкције не долазе у обзир, нити је то нама неко тражио из Министарства здравља. Ради се о политизацији што је ван сваке памети да се ради у оваквој ситуацији и трагедији коју је доживео наш колега са којим сви саосећамо - рекао је Пантић и подсетио да су сирене паљене и у суботу када је мали Стефан сахрањиван.

(Телеграф)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)