НЕЋУ ОТИЋИ ИЗ ЂАКОВИЦЕ, Драгица Гашић, повратница на КиМ, одлучна да остане у свом граду

Д. ЗЕЧЕВИЋ

27. 07. 2021. у 09:11

КОСОВСКА полиција је 24 часа испред зграде и стана тако да последњих дана нисам имала неких проблема, јер су напади привремено престали. У сваком сучају, ја сам решила да останем овде па како ми буде.

НЕЋУ ОТИЋИ ИЗ ЂАКОВИЦЕ, Драгица Гашић, повратница на КиМ, одлучна да остане у свом граду

Фото Д. Зечевић

Овим пречима пренела нам је како се тренутно осећа Драгица Гашић, прва повратница у Ђаковицу, која је данима после доласка у свој стан била на мети напада Албанаца. Осим што су јој каменовали прозоре, лупали на врата, лепили плакате закланих жена, Драгици су чак забранили и да купује намирнице у маркету надомак зграде.

- Ево, тренутно сам у Клини, купујем намирнице и ствари за стан захваљујући новцу који ми је дала Канцеларија за КиМ - каже Драгица, за "Новости".

Додаје да јој друштво прави пријатељ Вуксан Гојковић, којем су у неколико наврата Албанци бушили гуме на аутомобилу због помоћи коју је пружао Драгици. Овај човек истиче одлучност да настави са помоћи Драгици која се, како наглашава, вратила у свој стан и свој град.

- Једина жеља ми је била да се вратим где сам живела и родила два детета и то сам учинила. Знам да никада никоме нисам ништа нажао урадила и мислим да не треба никоме да смета моја одлука - закључује ова повратница у Ђаковицу, која је упркос свим досадашњим невољама са којима се суочила решена да остане на своме.

ТРИ МОНАХИЊЕ

НА подручју општине Ђаковица је до 1999. године живело 12.500 Срба, док су данас три монахиње и Драгица Гашић једине Српкиње у овом граду где су Албанци покушали да затру све трагове српства.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)