МЕЊАЈУ СЕ СИМПТОМИ: Зависе од соја, али и од тога да ли сте вакцинисани или не - ово су нови најчешћи показатељи да имате корону (ФОТО)

Novosti online

26. 07. 2021. у 21:38

Прошле године суви кашаљ и грозница били су јасни симптоми корона вирус. Међутим ако се још јави главобоља и болови у удовима - онда је то био јасан случај грипа.

МЕЊАЈУ СЕ СИМПТОМИ: Зависе од соја, али и од тога да ли сте вакцинисани или не - ово су нови најчешћи показатељи да имате корону (ФОТО)

Фото: Depositphotos

Кијавица, цурење носа и упала грла - на срећу само прехлада. На овај начин - грубо поједностављено - могло се описати тумачење симптома на почетку пандемије, пише Дојче веле.

А онда се појавио губитак мириса и укуса - јасна индиција за инфекцију короном. И то још важи.

Са свим осталим симптомима је другачије. Они су, да кажемо, помало флуидни. 

Студија која је у току у Великој Британији објавила је податке управо о симптомима. У Зое Цовид Сyмптом Студy, заражени људи пријављују своје симптоме путем апликације. У складу с тим, симптоми су се очито променили - што је можда (не нужно) последица варијанте делта, која сада чини 99 одсто инфекција у Великој Британији (податак 12. јула 2021.).

Неки симптоми с почетка пандемије још су присутни, али је дошло до неких промена на листи: главобоља, упала грла, цурење из носа, грозница, упорни кашаљ.

Губитак мириса склизнуо је на број 9 на листи, а отежано дисање је знатно испод броја 30. Те флуктуације могу указивати ​​на то да се претходно познати симптоми мењају како вирус мутира.

(Блиц)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)