ВИШЕМИНУТНИ АПЛАУЗ ЗА СТЕФАНА: Емотивни опроштај од дечака (9) - Протест на Карабурми не престаје, грађани имају три јасна захтева (ВИДЕО)

Новости онлајн

24. 07. 2021. у 20:22

ГРАЂАНИ на Карабурми наставили су и вечерас протест у Улици Маријане Грегоран започет након вести о смрти деветогодишњег Стефана Б. ког је на пешачком прелазу прегазио тридесетосмогодишњи Лазар Г. и траже да одговорни за његову смрт буде прописно кажњен.

ВИШЕМИНУТНИ АПЛАУЗ ЗА СТЕФАНА: Емотивни опроштај од дечака (9) - Протест на Карабурми не престаје, грађани имају три јасна захтева (ВИДЕО)

Фото: Р. Драговић

Тачно у 19 сати по очевој жели проломио се громогласни аплауз окупљених. Како је отац раније рекао аплауз је била његова жеља јер је малени Стефан желео да постане фудбалер и добија аплаузе.

На почетку окупљања људи су запалили свеће у улици у којој је Стефан изгубио живот. Такође, покренута је и петиција за казну одговорнима за не привођење возача кукавице у коју су се присутни уписали.

Организатори протеста вечерас су изашли са јасним захтевима. Ово су навели у свом саопштењу:

1. Хитно преиспитају постојање професионалне одговорности поступајућег судије Радмиле Ђерић, која није одредила притвор осумњиченом за наведену саобраћајну несрећу на Карабурми, те да је, уколико се утврди одговорност, разреше судијске функције и трајно јој забране рад у правосуђу;

2. Хитно преиспитају тачност информације која се појавила међу окупљеним грађанима на протесту на београдској Карабурми о томе да се осумњичени Лазар Галић и судија Радмила Ђерић лично познају више од 10 година, а да их је упознао Галићев ујак Славиша Миловановић;

3. Уколико је тачна информација о личном познанству осумњиченог Галића и судије Ђерић, хитно да утврде законску одговорност судије која се у том случају није сама изузела из поступка, иако је била дужна да то уради на основу закона, те да јој изрекну адекватну санкцију.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)