"НАДАМО СЕ ДА ЋЕ УСПЕТИ": Гаврилови родитељи упутили молбу да се новац од Владе преусмери на Бошка

Новости онлајн

24. 07. 2021. у 19:50

РОДИТЕЉИ маленог Гаврила Ђурђевића упутили су молбу фондацији "Буди хуман" да се новац, који је јуче прокњижен, а који је добио од Владе Републике Србије, преусмери беби Бошку Гуглети који има само шест месеци и на респиратору је.

НАДАМО СЕ ДА ЋЕ УСПЕТИ: Гаврилови родитељи упутили молбу да се новац од Владе преусмери на Бошка

Фото: Инстаграм

- Бошко, моји мама и тата су упутили молбу фондацији "Буди хуман" да се новац који сам ја јуче добио преусмери теби. Сви се надамо да ће успети и држимо палчеве. Поздрав, твој друг Гаврило - написано је на Инстаграм страници загавриловупобеду.

Ову информацију су потврдили из фондације "Буди хуман".

На ову дивну вест у име преслатког Бошка одговорено је на његовој Инстаграм страници даибоскопобедисма.

- Гаврило, примио сам дивне вести, твоја породица и ти желите да ми преусмерите новац који си ти јуче добио. Надам да ћете успети да реализујете вашу жељу, држим палчеве. Бескрајно сам захвалан теби и твојој породици. Ово је за мене велика ствар. Надам се да ћу ти се ускоро придружити у Будимпешти. Шаљем ти пуно поздрава и загрљаја, твој другар Бошко - објављено је на страници.

На рачун маленог Гаврила Влада Републике Србије уплатила је 35.589.764,33 динара, што је скоро 303 хиљаде евра.

Новац је требало да буде коришћен за његово лечење у складу са правилником "Буди хуман" фондације.

Подсећамо, када је Бошко имао само три месеца, његови родитељи су приметили да је доста мирнији него што би требало да буде у том узрасту. Иако је слаба покретљивост била присутна од самог рођења, она је увек била правдана тиме да се деца разликују - нека су живахнија, а нека мирнија.

После многобројних прегледа и анализа, добили су резултате којих су се прибојавали. Нажалост, Бошку је успостављена дијагноза СМА 1 (спинална мишићна атрофија тип 1). Реч је о неуромишићној болести, тешкој и прогресивној, која може да има и смртни исход. Болест се манифестује прогресивном атрофијом мишића и губитком животних функција, као што су ходање, варење, гутање и дисање.

Бошку су средства потребна за терапију Золгенсма, лечење у иностранству, рехабилитације, физикалне и окупационе терапије, за лабораторијске анализе, ортопедска помагала, медицинске апарате као и за путне трошкове и смештај.

Da i Boško pobedi SMA! Budimo humani!

Pomozimo Bošku!

Slanjem SMS poruke: Upišimo 1032 i pošaljimo SMS na 3030

Slanjem SMS poruke iz Švajcarske: Upišimo human1032 i pošaljimo SMS na 455

Uplatom na dinarski račun: 160-6000001037970-33

Uplatom na devizni račun: 160600000103802950

IBAN: RS35160600000103802950

SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Uplatom platnim karticama putem linka: E-doniraj

Uplatom sa vašeg PayPal naloga putem linka: PayPal

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)