ХИТНО САОПШТЕЊЕ ОРГАНИЗАЦИЈЕ БУДИ ХУМАН: Министарство уплатило новац за лечење Гаврила Ђурђевића

Новости онлајн

23. 07. 2021. у 16:31

ОРГАНИЗАЦИЈА Буди хуман огласила се саопштењем, након информације да Министарство здравља још увек није иплатило новац за лечење малог Гаврила.

ХИТНО САОПШТЕЊЕ ОРГАНИЗАЦИЈЕ БУДИ ХУМАН: Министарство уплатило новац за лечење Гаврила Ђурђевића

Фото Приватна архива

Саопштење преносимо у целости: 

"С обзиром да су нас многи медији звали у последња 24х да питају за информацију везану за средства која је Влада Републике Србије наменила Гаврилу Ђурђевићу, одлучили смо да се на овај начин обратимо целокупној српској јавности и свим медијима, да не бисмо свакоме понаособ одговарали.

- Управо је на наменски рачун малог Гаврила Ђурђевића прокњижена уплата Министарства здравља Владе Републике Србије у износу од 35.589.764,33 динара.

Сав новац ће бити коришћен за даље лечење малог Гаврила у складу са правилником Буди хуман фондације", наведено је у саопштењу организације "Буди хуман". 

Подсетимо, поводом информације да новац за лечење малог Гаврила Ђурђевића, који болује од спиналне мишићне атрофије, Министарство здравља није уплатило реаговао је и Председник Србије Александар Вучић. Вучић је позвао министра здравља Златибора Лончара са захтевом да се под хитно нађе решење за уплату новца за лечење Гаврила Ђурђевића.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)