УВЕК САМ БЕСКОНАЧНО СРЕЋАН КАДА ИЗМАМИМ ОСМЕХ НА ДЕЧИЈИМ ЛИЦИМА! Жељко Митровић 14.годину за редом шаље децу из Звечанске на море!

ПРОМО

23. 07. 2021. у 14:19

МАЛИШАНИ из Звечанске кренули су у Будву.

УВЕК САМ БЕСКОНАЧНО СРЕЋАН КАДА ИЗМАМИМ ОСМЕХ НА ДЕЧИЈИМ ЛИЦИМА! Жељко Митровић 14.годину за редом шаље децу из Звечанске на море!

Фото: Ј. Симоновић/РТВ Пинк

28. штићеника Центра за заштиту одојчади, деце и омладине у Звећанској са тешкоћама у развоју различитог узраста, кренули су вечерас на море, у Будву, захваљујући власнику компаније Пинк Медиа Гроуп, Жељку Митровићу. Овакву акцију Митровић и његова компанија организују 14. годину заредом и сада је већ постала традиционална.

Малишани су били спремни и узбуђени, јер су кренули пут црногорског приморја, а све захваљујући Жељку Митровићу који им је организовао плаћени пут и смештај, али је, као и сваки пут, дошао да их поздрави, пожели срећан пут и уручи пактеће са опремом за плажу и сланим и слатким грицкалицама, као и џепарац.

Жељко Митровић и његова компанија преко једне деценије мисле на децу из Звечанске и желе са својим несебичним делима, колико год могу, употпуне њихово детињство и покажу им да нису сами.

Када је Митровић уручио пакетиће и џепарац штићеницима, поделио је и своје импресије.

„Када сам био мали, највише сам се радовао лету, летњем распусту и мору. И без обзира на велику бригу државе према деци без родитељског старања – не само из Звечанске, него и свих седам установа и домова, чини ми се да додатна пажња никада није на одмет. Сву који то могу да приуште, супер је ако могу да помогну. Преко десет година водимо на море децу из свих домова, а некада и на зимовање. Током читаве године имамо различите акцице које би као резултат донеле додатни осмех на дечијим лицима. Увек сам бесконачно срећан када у томе успем. Деца ће ићи на море из два пута. У првој тури ићи ће деца са тешкоћама у развоју, а у другој и сва остала деца.“ – рекао је Митровић.

Жељкова идеја је да у будућности се ова лепа прича прошири на нивоу Србије. Његова жеља је да и овог пута

посети малишане и да се увери да је њихов боравак у Будви, у хотелу „Словенска плажа“ протекао у најбољем реду, како и дечица заслужују.

Директор Дома за незбринуту децу у Звечанској, Зоран Милачић, такође је пратио своје штићенике на море у Црну Гору.

„Одлазак на море постао је традиција на коју су се сада већ деца из Звечанске навикла. Када се приближава летњи распуст питају да ли им је организовано летовање. Ова традиција је једна јако лепа ствар и ми смо веома захвални целој компанији Пинк Интернатионал, посебно господину Жељку Митровићу, који иницира целу ову причу. Ми јесмо државна установа и сва деца имају све што им је потребно, јер им то наше министарство обезбеђује, али овакве акције су нешто повећава стандард деце. Мењају срединске услове, али и климу која посебно благотворно утиче на децу са тешкоћама у развоју. Све је сјајно организовано и ми целокупну акцију прихватамо са захвалношћу.“ – нагласио је Милачић.

Деца заслужују да се осећају вољено и битно. Зато Жељко Митровић са својом компанијом „Пинк Медиа Гроуп“ жели да им покаже да иако расту ван топлине родитељског дома, да некоме јесу важни и да добра дела покрећу свет.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)