УДАРАЦ ЗА АНТИВАКСЕРЕ И ТЕОРЕТИЧАРЕ ЗАВЕРЕ: Ево зашто се метални предмети лепе за вакцинисане људе (ВИДЕО)

Novosti online

21. 07. 2021. у 23:47

ЈЕДАН од главних "аргумената" теоретичара завере и противника вакцинације против короне, јесте то да се метални предмети, попут кованица или кашика, после вакцинације лепе за људско тело.

УДАРАЦ ЗА АНТИВАКСЕРЕ И ТЕОРЕТИЧАРЕ ЗАВЕРЕ: Ево зашто се метални предмети лепе за вакцинисане људе (ВИДЕО)

Фото: Free Images Pixabay

Заговорницима оваквих теорија то је “доказ” да нам путем вакцина у организам убацију чипове и томе слично.

Управо овом темом позабавио се министар за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво Српске, Срђан Рајчевић, пише Српскаинфо.

Он је у кратком видео клипу, који је објавио на друштвеним мрежама, задао снажан ударац противницима вакцинације. Рајчевић је показао да се новчић заиста лепи за људско тело, али на месту на који нико није примио вакцину против короне - на подлактицу.

- Ово наравно има своје научно објашњење. Оно се зове Ван дер Валсова сила. У мојој левој руци је такође објашњење науке и медицине шта је спас у време пандемије - рекао је Рајчевић, показујући значку с поруком да се вакцинишемо.

Објашњење Ван дер Валсове силе може да се пронађе у стручној литератури, али и једноставним претраживањем на интернету. То су слабо привлачне силе између двеју молекула, које се јављају због интеракције електричних дипола. Могу довести до стварања стабилних, али слабо повезаних димерних молекула или група.

(Србија данас)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)