СТРАШНЕ ПОСЛЕДИЦЕ НЕВРЕМЕНА У ЋИЋЕВЦУ: Куће потпуно поплављене, ветар обарао стабла (ФОТО)

С.Б.

21. 07. 2021. у 13:51

ВАНРЕДНА ситуација у Ћићевцу проглашена је због временске непогоде, велике количине кишних падавина у кратком временском периоду, поплава, бујичних вода и олујног ветра. Последице као што се види на фотографијама су велике: просеку је пало 80 литара по метру квадратном и ту у више наврата.

СТРАШНЕ ПОСЛЕДИЦЕ НЕВРЕМЕНА У ЋИЋЕВЦУ: Куће потпуно поплављене, ветар обарао стабла (ФОТО)

Фото: С.Б.

- Као последица невремена дошло је до бујичних и урбаних поплава скоро у свим насељеним местима у којима су плављени стамбени, помоћни и пословни објекти - наводе у општини.

- У току дана екипе ВСЈ Ћићевац интервенисале су на црпљењу воде из котларнице ОШ "Доситеј обрадовић" и из 4 подрумских просторија стамбених кућа. Укупно је ангажовано 10 ватрогасаца-спасилаца са 5 ватрогасних возила и 5 ватрогасних пумпи.

Ангажована је једна радна машина ( ЈП "Путеви" Ћићевац) на уређењу канала за атмосферске воде на Белом Брегу. Радници су на терену успели да очисте око 500 метара канала према Јовановачкој реци чиме је омогућено отицање атмосферске воде из поплављених дворишта и стамбених зграда угрожених породица у захтеву.

- ЈКСП "Развитак" Ћићевац једном цистерном, малим скипом и екипом од 5 радника врши санацију покидане водоводне мреже која је настала као последица великог притиска од атмосферских вода, активност се одвија у Радошевцу. Другом цистерном извлаче фекалне воде из препуњених септичких јама у Лучини. ЈП "Путеви" Ћићевац, једном радном машином и 2 радника отклањају последице поплаве у Д.о.о. "Импрегнација 5 М" Ћићевац, а друга радна машина са екипом радника је на чишћењу пропуста и канала у Синђелићевој улици у Ћићевцу - наводе у овој општини.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)