ПОРЕД МЕНЕ СУ УМИРАЛИ МЛАДИ: Јован Марић признао како је добио корону - био сам неозбиљан, а кад сам се разболео преживео сам клиничку смрт!

Novosti online

18. 07. 2021. у 22:40

НЕУРОПСИХИЈАТАР Јован Марић испричао је искуство из болничке собе, у којој је лежао недељама без свести због тежег облика корона вируса.

ПОРЕД МЕНЕ СУ УМИРАЛИ МЛАДИ: Јован Марић признао како је добио корону - био сам неозбиљан, а кад сам се разболео преживео сам клиничку смрт!

Фото: Принтсцреен/Хепи ТВ

Марић је казао да су у креветима поред њега били млади људи, и то лекари, и да су обојица умрли. Он је лично био у коми, клиничкој смрти, на респиратору... И преживео.

- Ја сам раритет, два пута сам био без свести, једном седам а једном десет дана. Био сам на респиратору, у коми и клиничкој смрти. Али, ја сам вам лош пример. Рећи ће ови млади, па када је овај маторац преживео корону, што бих се ја вакцинисао, али то је огромна грешка", рекао је он у Јутарњем програму Пинка.

"Ја сам као лекар био неозбиљан, носио сам некад маску, некад нисам, признајем. Био сам неодговоран. Мислио сам, ако добијем, то је као јачи грип. А страшно је, болест је страшна - казао је Марић.

Он је набројао и симптоме продуженог ковида, који погађа огроман број пацијената и снижава квалитет живота.

- У јануару сам прележао, и даље сам малаксао, када устајем одмах бих сео или легао иако је прошло више од пола године. Постковид је јако ризичан, једино што нам остаје је да се вакцинишемо. Онда ћемо добити и блажи облик ако уопште добијемо корону. Ово је чудна болест, разни органи дају симптоме и последице трају дуго - рекао је он.

Фото: В. Данилов

Tekst potpisa

Прво упала плућа иде, а после да ли ће на мозак, срце или бубреге да удари, ко зна. Поред мене у болници је лево лежао лекар од само 33 године. Умро је. А десно, лекар од 40, и он је умро. А ја двоструко старији од њих, преживео. Хоћу да кажем, не знате како ће вас погодити, болест је гадна, вакцинишите се, ја не могу да схватим зашто то млади људи не ураде. Ако добијете корону, имаћете блажи облик али ћете бити безбедни. Урадите то, нема опасности - рекао је он.

На психу, рекао је он, корона утиче јер је непозната.

- Све што је непознато изазива страх код људи. Шта ће ми се десити, је ли ово што осећам симптом? Брину да ли имају или немају корону, или антитела, та неизвесност је некада гора него и најцрња извесност. Пошто и даље има тајни око самог оболевања и штете коју изазива на органима, није се играти са короном. Не сме се бити неозбиљан. И ја сам, као сви Срби, размишљао - ма неће ово мене да закачи. Преживео сам ја, тако је, уз лавовски напор лекара. Али млади људи око мене су умирали, не размишљајте ви ко се спасао и да ли га Бог чува, него се заштитите на време - доадо је др Марић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)