ДОКТОР ШЕКЛЕР ОСТАО БЕЗ ТЕКСТА НАКОН РАЗГОВОРА СА АНТИВАКСЕРОМ: Ово је разлог због ког младић не жели да се вакцинише

Новости онлајн

14. 07. 2021. у 10:26

ДОКТОР Миланко Шеклер, вирусолог и микробиолог, коментарисао је методе подстицања вакцинације нарочито код младих.

ДОКТОР ШЕКЛЕР ОСТАО БЕЗ ТЕКСТА НАКОН РАЗГОВОРА СА АНТИВАКСЕРОМ: Ово је разлог због ког младић не жели да се вакцинише

Фото: Принтсцреен/РТС

Навео је пример Беча, који је увео обавезу показивања потврде о вакцинацији или ПЦР теста за одлазак код фризера или улазак у градски превоз, а поменуо је и разговор са "антиваксером" који га је оставио без текста.

  Недавно сам срео једног младића који ми је рекао да ће се вакцинисати тек када вакцинација буде била обавезна. Питао сам га зашто тек тада, а он је рекао да чим још увек није обавезна, значи да пандемија није озбиљна. Нисам знао шта да одговорим, избио ми је све аргументе - рекао је др Шеклер.

Он додаје да је логично да се здравствени радници обавезно вакцинишу.

- Мени је логично да буду заштићени у контакту с пацијентима, не дај Боже ако се инфицирају од ковида, заврше у болници или умру, они на тај начин угрожавају здравствени систем - рекао је он.

Једна од метода подстицања вакцинације је и условљавање уласка у затворене објекте потврдом о уредно обављеној вакцинацији или, у супротном, негативним ПЦР тестом.

- Беч је већ увео такву методу, на тај начин подстичу младе. Ако би неко морао на свака два дана да ради ПЦР о сопственом трошку да би могао да уђе у ресторан или кафић, то би био велики трошак. У Бечу је то услов и за улазак у фризерски салон, градски превоз или теретану - рекао је он.

(Блиц)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)