ДРАГИЦА СИМБОЛ СРПСКОГ СТРАДАЊА НА КОСОВУ И МЕТОХИЈИ: Директор Канцеларије за КиМ посетио прву повратницу у Ђаковици

Д.З.

13. 07. 2021. у 15:01

ПЕТАР Петковић, директор Канцеларије за Косово и Метохију посетио Драгицу Гашић прву повратницу у Ђаковици. Поред новчане помоћи за Драгицу ће бити обезбеђена и достава хране.

ДРАГИЦА СИМБОЛ СРПСКОГ СТРАДАЊА НА КОСОВУ И МЕТОХИЈИ: Директор Канцеларије за КиМ посетио прву повратницу у Ђаковици

Фото: Канцеларија за Косово и Метохију

- Од тренутка када се вратила Драгица пролази голготу и она је заиста симбол српског страдања овде на Косову и Метохији. Ја сам случај госпође Драгице Гашић изенео и у Бриселу у оквиру дијалога Београда и Приштине где сам јасно ставио до знања да госпођа Гашић жели да оставе у Ђаковици у свом стану, свом граду, тамо где је родила двоје деце.

Овим речима обратио се Петар Петковић директор Канцеларије за Косово и Метохију који се у уторак у селу Видања код Клине састао са овом српском повратницом у Ђаковици којој је уручио 300 000 динара на име помоћи око опремања стана и истакао да ће јој бити обезбеђено допремање хране. Петковић је том приликом казао да се пре свега морају поштовати људска права уколико се уопште жели постићи нормаизација односа Београда и Приштине, а то право се, како је истакао, Драгици Гашић забрањује.

Фото: Канцеларија за Косово и Метохију

- Њој се забрањује да живи у Ђаковици, да купује у локалном маркету храну јер тамошњи газда говори да она нема права да купује хлеб и основе животне намирнице, што је недопустиво, као што је и недопустиво да јој каменују стан, лепе застрашујуће плакате. Ако неко мисли да на такав начин може да се обави повратак нашег народа на Косову и Меотхији грдно се вара, јер управо поруке које се шаљу јесу поруке застрашивања интерно расељених да се не би вратили на своја вековна огњишта-опоменуо је директор Петковић напомињући да ће држава Србија помоћи овој повратници на све могуће начине као и Вуксану Гојковићу који је обилази.

Захваливши се директору Петковићу на помоћи Драгица Гашић је поновила одлучност да остане у својм стану и истакла да је последњих неколико дана нико не напада, као и да полиција дежура испред њене зграде али и испред стана.

- Ја ћу и даље да останем , али имам жељу да се сви Ђаковчани врате да имам са ким да проговрим, поручила је ова повратница док је Вуксан Гојковић истакао да сматра да не чини ништа посебно већ само оно што мисли да би сви урадили.

- Упркос инцидентима када су ми у два наврата пробушили гуме ја ћу наставити да помажем Драгици. Трудићу се да будем од користи како њој тако и осталим повратницима, казао је Вуксан Гојковић коме ће Канцеларија за Косово и Метохију помоћи око запослења.

Антрфиле: ДОСТАВА ХРАНЕ

-Осим новчане помоћи мислим да је најважније то што ћемо Драгици помоћи у достављању хране. На жалост морамо да достављамо храну у 21 веку до њеног стана. Помоћићемо и Вуксану који је Драгици десна рука, истакао је директор Петковић после сурета са Драгицом Гашић у Видањи код Клине.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)