ВУЛИН НАКОН "ЕГЗИТА": Полиција ће се против дроге борити увек и на сваком месту!

Љ. П.

12. 07. 2021. у 15:57

ТОКОМ фестивала „Егзит“, који је одржан од 8. до 12. јула у Новом Саду, остварено је повољно стање безбедности и није било нарушавања јавног реда и мира у већем обиму.

ВУЛИН НАКОН ЕГЗИТА: Полиција ће се против дроге борити увек и на сваком месту!

Фото Министарство одбране

Министар полиције Александар Вулин захвалио се припадницима Министарства унутрашњих послова на труду који су уложили како би овај музички фестивал прошао без већих инцидената.

- Захваљујући добром раду полиције и гости фестивала и Новосађани су претходних дана били безбедни и сигурни - рекао је министар.

Министар Вулин је додао да припадници МУП-а посебну пажњу посвећују борби против наркотика и нарко-дилера.

- Полиција ће се против дроге борити увек и на сваком месту. Наша земља неће бити сигурно место за нарко-дилере - рекао је министар Вулин и поручио да нема великих и малих нарко-дилера, као што нема лаких и тешких дрога.

Министар се посебно захвалио полицајцима који се баве сузбијањем трговине наркотика и који су за четири дана „Егзита“ ефикасним оперативним радом открили 210 особа код којих је пронађена дрога, међу којима је 125 страних држављана.

Иначе, током фестивала заплењени су амфетамин, марихуана, кокаин, хероин, хашиш, таблете МДМА и таблете са листе психоактивних супстанци, вагице за прецизно мерење, као и новац за који се сумња да је стечен продајом наркотика.

Новосадска полиција је, током овог фестивала, пронашла и одузела два пиштоља и 39 метака.

У појачаној контроли саобраћаја, откривено је 1.103 прекршаја, из саобраћаја је искључено 220 возача, а задржано 47.

Полиција је затекла 167 возача који су возили под дејством алкохола и 17 који су возилима управљали под дејством психокативних супстанци.

У овим контролама полиција је одузела кокаин, марихуану, амфетамин и МДМА.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)