ЕВО КАДА КОНАЧНО СТИЖЕ ОСВЕЖЕЊЕ: Најновија временска прогноза Марка Чубрила - следеће недеље нови тропски талас

Новости онлине

11. 07. 2021. у 10:41

НАЈНОВИЈА временска прогноза коју је објавио метеоролог Марко Чубрило нам предвиђа екстремно топло време у првом делу следеће недеље.

ЕВО КАДА КОНАЧНО СТИЖЕ ОСВЕЖЕЊЕ: Најновија временска прогноза Марка Чубрила - следеће недеље нови тропски талас

Фото: Депоситпхотос/Илустрација

Чубрило је на свом фејсбук профилу написао да ће у првом делу наредне седмице ка нама из северне Африке поново почети струјање веома топлог ваздуха субтропског порекла, због чека ће постати врло до екстремно топло уз максимуме који ће се у среду над средишњим и источним пределима кретати од 34 до 38 степени Целзијуса.

Он наводи да ће на западу нашег региона температуре бити нешто ниже, пошто ће се већ од уторка осетити утицај секундарног циклона којег модели симулирају у простору од северне Италије до северног Јадрана.

Та промена времена кренуће ка истоку.

- Од тачног положаја и путање тог циклона зависиће колико брзо ће промена времена напредовати на исток, али од среде би над већим делом региона већ било грмљавинских пљускова и локалних непогода, док би у другом делу недеље највероватније уследило јаче освежење уз конкретнију и обилнију кишу - пише Чубрило.

Временска прогноза доноси освежење - ево и када

Он наводи да још има неслагања око тачне количине кише која би пала у тим данима, али је извесније ад ће над великим делом региона после половине јула бити првих конкретнијих падавина.

- Освежење које ће наступити ће потрајати. Иако ће после 20. 7. уследити постепено побољшање, у овом моменту барем до око 26. 7. нема сигнала за брз повратак овако високих температура. Сумирано, после блажног освежења следи ново јаче отопљење, али после 14. 7. је све извесније осетно освежење уз конкретнију кишу - закључује Чубрило.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)