ИЗГРАДИТИ КУЛТ СРПСКЕ ЗАСТАВЕ: Шеф српске дипломатије Никола Селаковић о акцији поводом прославе 15. септембра

В. Н.

11. 07. 2021. у 07:26

МИНИСТАРСТВО спољних послова припрема акцију којом би 15. септембра на Дан српског јединства, слободе и националне заставе сви Срби, укључујући и оне у региону и дијаспори, на својим кућама истакли нашу заставу, рекао је јуче министар спољних послова Никола Селаковић.

ИЗГРАДИТИ КУЛТ СРПСКЕ ЗАСТАВЕ: Шеф српске дипломатије Никола Селаковић о акцији поводом прославе 15. септембра

Фото Танјуг

Он је то рекао на Самиту српске омладине и студената Балкана "Синергија као кључ успеха",

додајући да би требало више да радимо на изградњи култа српске заставе.

Самит су организовали Центар за едукацију и развој омладине Београда и Студентска конференција универзитета Србије уз подршку Министарства спољних послова.

Потпредседница Владе и министарка културе и информисања Маја Гојковић је подржала такав став министра и истакла да би требало да водимо више рачуна и о осталим српским националним симболима. Селаковић је истакао да му је драго што је анкета међу младима у региону показала да већина мисли да су српски језик и ћирилица оно што повезује Србе и то, казао је, јесте идентитетска есенција и најважније ткиво српског идентитета, али да има још доста заједничких ствари.

То је према његовим речима и наша црвено-плаво-бела застава на чијој промоцији морамо да радимо више, јер је она заједничка и Србима у Србији и Републици Срској и Црној Гори.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)