ОГЛАСИО СЕ МУП О НОВИМ ПРАВИЛИМА ЗА ТЕХНИЧКИ ПРЕГЛЕД: Ево шта су рекли о цени услуге

Novosti online

09. 07. 2021. у 19:18

МИНИСТАРСТВО унутрашњих послова Републике Србије обавештава грађане да су, од 6. јула 2021. године, сва овлашћена правна лица у обавези да снимају и чувају снимке комплетног тока обављања техничких прегледа.

ОГЛАСИО СЕ МУП О НОВИМ ПРАВИЛИМА ЗА ТЕХНИЧКИ ПРЕГЛЕД: Ево шта су рекли о цени услуге

Фото: Д. Миловановић

- Подсећамо грађане да цена вршења техничког прегледа није законски одређена и искључиво је одлука привредног друштва овлашћеног за вршење техничког прегледа, а коју  одређују на основу тржишних услова - стоји у саопштењу министарства.

Из министарства такође наглашавају да се возила већ три године фотографишу на техничким прегледима, а на снимцима се неће видети ништа више него што се види на фотографији возила, тако да то неће ништа променити када је у питању оцена исправности и спољашности возила.

- У претходном периоду, више пута смо наглашавали да ситна оштећења на возилу нису разлог да се  возило оцени као неисправно. Стручни контролори техничког прегледа никада нису правили проблем због огреботина на лимарији или напрслина стакла на светлосним групама. - стоји на крају саопштења Министарства унутрашњих послова Србије.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (7)