ДА ЈОЈ ОЛАКШАЈУ ЖИВОТ У РОДНОМ ГРАДУ: Драгици Гашић, повратници из Ђаковице, уручена помоћ (ФОТО)

Д. ЗЕЧЕВИЋ

08. 07. 2021. у 20:04

ДРАГИЦИ Гашић, првој повратници у општини Ђаковица, Министарство за заједнице и повратак уручило је помоћ - намештај, белу технику и храну.

ДА ЈОЈ ОЛАКШАЈУ ЖИВОТ У РОДНОМ ГРАДУ: Драгици Гашић, повратници из Ђаковице, уручена помоћ (ФОТО)

Фото: Д.Зечевић

Према речима Горана Ракића, мнистра за повратак, подршка Драгици од стране овог Министарства биће увек снажна и неизоставна као исвих протеклих дана.

- Она је остварила свој сан, након више од две деценије и вратила се у свој родни град. Позивам и остале расељене да следе пример Драгице Гашић и врате се на своја имања у своје домове а ми ћемо бити ту да им помогнемо - истакао је Горан Ракић, министар за заједнице и повратак у Косовској Влади.

Драгица Гашић је прва Српкиња која се пре око месец дана а после 22 године вратила у Ђаковицу. Ту су три монахиње у манастиру Успења пресвете Богордице биле једине Српскиње у граду који је до 1999. године бројао око 12.000 Срба. Драгица која се вратила у стан из којег је непосредно пре њеног повратка исељен узурпатор, спавала је на душеку а од осталих ствари имала је једино фрижидер.

- Захваљујући помоћи Министарства од сада нећу седети у празном стану, а имаћу и хране за наредни период - рекла је захваљујући се на помоћи министру Ракићу ова повратница, која је непрестано на мети напада комшија Албанаца.

Осим што јој каменицама гађају прозоре и лупају ноћу на врата, иако живи у згради која се налази преко пута полицијске станице, Албанци су јој лепили плакате са сликама закланих жена. Међутим, ова повратница је у више наврата истицала да више неће напуштати стан у који се вратила па макар је, како је саопштила недавно новинарима “у њему нашли и мртву”.

ТУЖБА СУПРОТНА УСТАВУ ТЗВ. КОСОВА

ПОСЛЕ једанаест албанских невадиних организација из Ђаковице које су тзв. косовској Влади доставиле петицију у којој захтевају да се Драгица Гашић протера из овог града, реаговали су Фонд за хуманитарно право и Иницијатива младих на Косову. Они су у заједничком саопштењу истакли да је тужба представника општине Ђаковица упућена Драгици Гашић, о наводној узурпацији стана у којем борави, у супротности и са Уставом тзв. Косова, као и да не доприноси демократији и мултиетничности на Косову.

Сваки вид помоћи овој повратници обећао је и Петар Петковић директор Канцеарије за Косово и Метохију истичући да је ова жена херој која упркос свим нападима жели да остане у свом стану и граду из којег је протерана.

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)