КОЛОНЕ НА ГРАНИЦАМА СЕ НЕ СМАЊУЈУ: Уколико крећете на пут - избегавајте ове прелазе

Новости онлајн

04. 07. 2021. у 17:36

ЛЕТО и сезона годишњих одмора донели су и први талас транзитних туриста из Западне Европе и појачан саобраћај на граничним прелазима, па се током дана могу очекивати дужа задржавања.

КОЛОНЕ НА ГРАНИЦАМА СЕ НЕ СМАЊУЈУ: Уколико крећете на пут - избегавајте ове прелазе

Фото: Принтсцреен/AMSS

Највеће гужве на границама овог поподнева забележене су на прелазу Градина и Хоргош, где су према информацијама из АМСС, чекања вишечасовна.

Према последњим информацијама, задржавања на прелазу Градина на излазу из Србије ка Бугарској су око 240 минута. На граничном прелазу Хоргош, на улазу у Србију чека се око 45 минута. На излазу из наше земље на овом прелазу нема гужве.

Фото: Принтсцреен/AMSS

На граничном прелазу Прешево на уласку у Србију задржавања су до 90 минута. На излазу из Србије ка Северној Македонији, на граничном прелазу Прешево чекања су до 60 минута.

Гужве су примећене и на прелазу Кочуман а чекање је и до 40 минута. На осталим прелазима нема дужих задржавања. Како из АМСС напомињу, промећене су гужве на наплатној станици Пазова где су задржавања до 15 минута.

Највише је српских туриста, али и странаца који се враћају из Грчке, а има и Македонаца који иду на вакцинацију у Врање. Гужве се очекују до краја дана, па се возачима саветује да користе алтернативни прелаз - Прохор Пчињски, на којем нема гужве.

Важно је и да туристи пре пута обрате пажњу шта им је потребно за улазак у Грчку, пошто је у суботу било непријатних ситуација и неки путници су морали да се врате у Србију да би урадили ПЦР тест.

На граничним прелазима са Црном Гором тренутно нема гужве. Рано јутрос било је нешто више аутомобила на прелазу Гостун, па се на излазак из земље чекало око сат времена.

(Телеграф)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)