ОЧЕКУЈЕ НАС ЈОШ ЈЕДАН ТАЛАС КОРОНЕ? Епидемиолог Кон упутио важно упозорење - делта сој је заразнији, неопходан већи степен вакцинисаности

Новости онлајн

02. 07. 2021. у 14:17

УКОЛИКО се имунизација у Србији не појача сценарио који нас очекује можда и пре јесени никоме се неће свидети. Могли бисмо, упозоравају стручњаци, поново да имамо и пуне болнице и више хиљада новозаражених на дневном нивоз.

ОЧЕКУЈЕ НАС ЈОШ ЈЕДАН ТАЛАС КОРОНЕ? Епидемиолог Кон упутио важно упозорење - делта сој је заразнији, неопходан већи степен вакцинисаности

Фото: Принтсцреен/К1

Епидемиолог и члан Кризног штаба за борбу против короне Предраг Кон каже да је и даље потребно поштовати мере.

- Делта сој је тренутно доминантан у свету - указао је Кон и додао да није проблем нови сој него недовољан број вакцинисаних.

Били смо јако задовољни степеном вакцинисаности када смо имали кинески сој, па чак и британски, али са овим делта сојем који је заразнији та вакцинисаност није довољна, оценио је Кон.

Он је нагласио да је значајно да се у наредна два месеца вакцинишу млади људи, старији од 12 година да би били далеко мирнији када је у питању делта сој коронавируса.

- У оваквој ситуацији сасвим сигурно очекујемо још један талас - закључио је Кон.

Делта сој короне регистрован код двоје држављана Србије који се 26. јуна вратили са планинарења у Русији. Реч је о млађим особама, које нису вакцинисане.

(Пинк)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)