ДЕЦА СЕ ГУШИЛА НА БАЗЕНУ У ЛОЗНИЦИ: Власник негира да је у воду сипан доместос - Познато у каквом су стању малишани

В. Митрић

30. 06. 2021. у 14:59

ЧЕДОМИР Чедо Стојнић, директор базена „Стобекс“, са ког је у уторак шесторо малишана упућено у Дом здравља у Лозницу, са симптомима гушења, кашља или црвенила, каже да је „у најмању руку несхватљива изјава једне од мајки да је видела како се у базен, где су тобогану, сипа течност налик на доместос“.

ДЕЦА СЕ ГУШИЛА НА БАЗЕНУ У ЛОЗНИЦИ: Власник негира да је у воду сипан доместос - Познато у каквом су стању малишани

Фото: Град Зрењанин

- То једноставно нема везе и ми такву и сличну течност, не само што не користимо, већ и немамо у нашем  комплексу базена -истиче Стојнић. -На базенима је било 600 купача и нико, осим осим шесторо малишана, није имао ама баш никаквих проблема. Очекујем да надлежни ураде свој посао, узели су узорке стручњаци Завода за јавно здравље из Шапца и локалне санитарне инспекције. Сигурни смо да до нас није никакав пробле, а преко навода да је сипано нешто попут „доместоса“ не могу да пређем ни као власник базена, ни као човек ни родитељ.


Базени „Стобекс“ наставили су уобичајени рад и  они за одрасле и за малишане. Петоро малишана збринуто је у лозничкој здравственој установи и њихово стање је, како смо чули стабилно, а један малишан је упућен у Београд, а код њега је установљено тешко дисање, интензивни надражај кашља, ниска сатурација и спазам.
Нових информација о овом догађају нема. Нико од надлежних се до сада није огласио.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)