КО ШТИТИ ПОСЕТИОЦЕ АДЕ ЦИГАНЛИЈЕ? Насиље над женом се десило док је обезбеђење било у смени

Новости онлајн

25. 06. 2021. у 13:29

НАСИЉЕ над женом на Ади Циганлији десило се синоћ у радно време радника обезбеђења, али ван радног времена спасилаца, рекла је ПР ЈП "Ада Циганлија" Маја Павловић објашњавајући тиме због чега обезбеђење није реаговало у овом случају.

КО ШТИТИ ПОСЕТИОЦЕ АДЕ ЦИГАНЛИЈЕ? Насиље над женом се десило док је обезбеђење било у смени

Фото: Танјуг

Како је испричала, радно време спасилачке службе је до 19 сати, а два до три радника обезбеђења, колико их је по смени, не обезбеђују купаче и нису стационирани у одређеним деловима Аде, већ патролирају. Због тога, каже, у време инцидента на петој плажи код једног локала (назив познат редакцији), није било надлежних који би могли да спрече инцидент у коме је један млађи мушкарац шутнуо девојку у главу.

- Напад на девојку на плажи се десио након 19 часова, када спасиоци нису били ту. Они најпре могу да реагују, да позову нашу дежурну службу обезбеђења. Тако да се то десило у тренуцима када спасилаца није било и није имао ко у том моменту одмах да одреагује. Да су спасиоци били ту, служба би реаговала моментално. С обзиром на то да се десило након рада купалишта, нисмо могли да реагујемо - рекла нам је о томе како би поступање у овој и сличним ситуацијама могло изгледати да се десило у радно време спасилаца.

Како је рекла, обезбеђење је на Ади присутно 24 сата. Раде током целе године и за разлику од спасилаца нису везани за број људи који борави на плажи.

- Радници обезбеђења интервенишу у тим ситуацијама. Дођу на лице места, упозоравају, зову полицију. Они не могу ништа значајно да ураде осим да кажу да се удаље и да зову полицију - рекла нам је уз напомену да обезбеђење не носи оружје.

Трагом незваничних информација да се на Ади Циганлији налазе комунална милиција и полиција са Чукарице, обратили смо се и једнима и другима. Информације о њиховој улози у обезбеђивању грађана на популарном београдском купалишту до објаве текста нисмо добили.

Подсетимо, насиље се десило око 19.20 сати. Са плаже је начињен снимак на коме се види претећа расправа двоје људи. Девојка најпре узмиче пред мушкарцем, а инцидент кулминира ударцем ногом. За то време један мушкарац невешто посредује у покушају да спречи ескалацију насиља. Тек у моменту ударца ногом у главу јасно се чују повици против насилника, а утом је, рекла нам је сведок догађаја, неколико особа притекло у помоћ обореној девојци. Ипак, насиље ту није стало. Како нам је испричала, насилник је у наставку догађаја задобио ударце ногом.

Овим поводом огласио се МУП позивајући жртву да пријави насиље како би починилац био идентификован и како би се предузеле предвиђене мере.

(Телеграф)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)