ЈОШ ЈЕДАН НАПАД НА СРБЕ НА КОСОВУ И МЕТОХИЈИ: Опљачкана кућа Станише Станојевића у Бабином Мосту! (ФОТО)

Д.Зечевић

25. 06. 2021. у 12:25

КАНЦЕЛАРИЈА за Косову и Метохију опомиње да се настављаjу напади на српски народ који живи на територији Косова и Метохије јужно од Ибра.

ЈОШ ЈЕДАН НАПАД НА СРБЕ НА КОСОВУ И МЕТОХИЈИ: Опљачкана кућа Станише Станојевића у Бабином Мосту! (ФОТО)

Фото: Д.З.

Наиме, из Канцеларије за Косово и Метохију истичу да је у четвтрак опљачка породична кућа Станише Станојевића, у српском селу Бабин Мост, у општини Обилић, које је нажалост познато по најучесталијим нападима на Србе.

- У овој кући живи шесточлана породица, домаћин Станиша са супругом, ћерком, два сина и снајом. Они су радили у пољу када се пљачка догодила, а по повратку затекли су преметачину у кући и уочили да је украдена одређена количина новца - наводе из Канцеларије за Косова и Метохију и додају да је породицца о овом нападу обавестила косовску полицију али да не гаје наду да ће починиоци бити ухваћени, јер немају поверења у ту институцију.

- Најновији инцидент унео је додатни немир у породицу Станојевића, али и међу српско становништво у Бабином Mосту, посебно пар дана пред обележавање Видовдана - истичу из Канцеларије за Косово и Метохију и подсећају да је ово 66. инцидент од почетка ове године који се догодио на Косову и Метохији, а чија су мета Срби, њихова имовина, цркве, домови здравља, школе...

Канцеларија за Косово и Метохију, како се наводи у саопштењу за јавност, обавестиће о овом инциденту међународне представнике и захтева од надлежних органа да хитно реагују и починиоце овог али и свих осталих нерасветљених инцидената изведу пред лице правде.

- Јасно је да се српски народ јужно од Ибра налази под константном репресијом албанских изгредника због чега очекујемо од надлежних институција и међународне заједнице да се без одлагања заустави талас насиља над српским народом и њиховом имовином на Космету и напади на Србе најозбиљније схвате, како би се њихова безбедност повећала - закључује се у саопштењу Канцеларије за Косово и Метохију.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)