ЛОНЧАР УПОЗОРИО: Оваквим понашањем погоршање ситуације у вези са короном за неколико недеља!

Танјуг

25. 06. 2021. у 12:18

МИНИСТАР здравља Србије Златибор Лончар упозорио је данас да, уколико наставимо са опуштеним понашањем и без спровођења вакцинације која ће нас довести до колективног имунитета, можемо очекивати погоршање ситуације у вези са вирусом корона за неколико недеља.

ЛОНЧАР УПОЗОРИО: Оваквим понашањем погоршање ситуације у вези са короном за неколико недеља!

Златибор Лончар

Лончар је још једном апеловао на све, посебно на младе, да се вакцинишу како бисмо дошли до колективног имунитета.

- Волео бих да до јесени можемо да идемо са опуштенијом ситуацијом, али са оваквим понашањем и вакцинацијом, питање је недеља - казао је Лончар и додао да се грађани концентришу само на број заражених што је неодговорно јер постоје и други показатељи који говоре о томе да се ситуација погоршава, као што је повећан број хоспитализованих.

Позвао је све да будемо и даље јединствени у борби против вируса корона уколико хоћемо да имамо здраву нацију.

У том смислу, позива све који су због короне одлагали своје превентивне прегледе везане за друге болести, да искористе овај период затишја и оду на контроле.

- Наш систем данас функционише као пре короне" - додаје министар.

Додаје да у сваком случају из пандемије вируса корона би требало извући поуке.

- Не мислимо да је идеално, има простора да све побољшамо, али задовољан сам здравственим радницима и подршком државе здравственим радницима и логистици - казао је Лончар и додао да је убеђен да ће многи у будућности учити од Србије о промени и организацији здравственог система управо на примеру како је то учињено током пандемије.

Лончар истиче да се ситуација везана за пандемију не може решити само у једној држави и додаје да је било потребно да се на европском нивоу састају раније како би причали и о мерама за борбу против вируса корона.

- Можда би имали мање протеста, Србија је део Европе и морамо да реагујемо заједно ако хоћемо решење - казао је министар.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)