ВУЧИЋ: Здравство један од стубова државе

Танјуг

24. 06. 2021. у 11:59

ЗДРАВСТВО постаје један од четири најважнијих стуба једне државе, уз број људи, економски раст, финансијску и војну моћ, поручио је данас председник Александар Вучић истичући да ће држава наставити да снажи тај сектор и повећава плате здравственим радницима.

ВУЧИЋ: Здравство један од стубова државе

Фото: Танјуг/Драган Кујунџић

Вучић је приликом уручења уговора о запослењу најбољим дипломцима медицинских факултета и средњих медицинских школа, честитао на великом успеху, и на томе што су, како је рекао, својом одговорношћу и трудом успели да постану лекари, медицинске сестре и техничари и показали да залагањем могу много да ураде за себе и своју будућност.

- Данашњи дан је важан, не само за нас, јер видимо да имамо будућност, да је будућност здравственог система загарантована, већ и за вас - рекао је Вучић и додао да је и сам, примајући разне стипедније као студент то прихватао као поклон државе, и трудио се да покаже поштовање према држави.

- Ваша одговорност према грађанима и држави је велика, али она пре свега произилази из природе посла, јер бити лекар не значи само бити уважен у друштву, то је данас много више. Данас је одговорност на лекарима и медицнским сестрама и техничарима много већа - рекао је Вучић.

Он је указао да ћемо у наредном периоду имати нових проблема, не само због ковида, јер ће бити и нових вируса.

- Здравство постаје једна од четири најважније ствари, уз број људи, економски раст и финансијску моћ и војну моћ. Здравство је уз последњих годину и по дана једна од четири ноге столице која се зове држава - рекао је Вучић.

Он је истакао да су сви здравствени радници показали велику борбеност, на чему им је бескрајно захвалан.

- Ваша улога никад није била већа и биће све већа у наредном периоду, на глобалном нивоу. Зато је важно да имамо школе, универизтете које су у стању да школују најбоље. Ви сте ти који представљате будућност земље и молим вас да увек водите рачуна о грађанима и својој земљи - поручио је Вучић.

Он је додао да јесте обавеза државе да запосли људе у здравствени систем, али то може само ако је економски јака.

Указао је да се показало да државно здравство, када је најтеже, преузима готово све на своја плећа, због чега ће се наставити даље снажење и јачање тог сектора, као и даљи раст примања.

- Рачунамо на вас. Хвала за досадашњи труд и рад, а ви вратите држави и вашим родитељима тако што ћете бити најбољи, а ми апсолутно верујемо у вас - поручио је Вучић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (18)