СУСРЕТ С ДЕЦОМ ОБОЛЕЛОМ ОД РАКА: Руски космонаути допутовали у нашу земљу

В. Ц. С.

22. 06. 2021. у 09:20

РУСКИ космонаути Сергеј Куд-Сверчков и Анастасија Степановна у оквиру овонедељне посете нашој земљи срешће се и са децом оболелом од рака, чији су цртежи пролетос, преко руских астронаута, одлетели на Међународну свемирску станицу.

СУСРЕТ С ДЕЦОМ ОБОЛЕЛОМ ОД РАКА: Руски космонаути допутовали у нашу земљу

Фото Архива "Новости"

Сусрет са малишанима планиран је за данас, а Куд-Сверчков и Степановна, како сазнају "Новости", допутовали су у Београд у недељу.

Сергеј Куд-Сверчков је пре око месец дана пристигао са руског дела Међународне свемирске станице, под именом "Звезда", док су о Степановној "Новости" већ писале као о жени с "акредитацијом" новинара из свемира, специјалисти за изолацију, спасиоцу и инжењеру Института за биомедицинске проблеме Руске академије наука.

Обоје су гости Србије као чланови руске организације "Јунити", повезане са свемирском агенцијом Роскосмос. Већ девет година они заједнички организују лет дечјих снова у свемир, а малишани из наше земље, преко Фондације "Заједно за младе - проф. др Даница Грујичић", први пут се сада прикључују овој акцији. Од 34 њихова цртежа направљено је космонаутско одело које је у априлу одлетело у космос.

Фото Архива "Новости"

Деца са Института за онкологију и из Удружења НУРДОР цртала су своје жеље, међу којима је било и врло дирљивих.

Ускоро опширније

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)