СТИЖЕ НАМ НАЈТОПЛИЈИ ДАН: Чекају нас велике врућине, метеоролог Тодоровић саопштио најновије информације

Novosti online

21. 06. 2021. у 22:09

НАЈНОВИЈА временска прогноза метеоролога Недељка Тодоровића показује да ће најтоплији дан бити 24. јун, као и да су температуре тренутно изнад просека за ово доба године.

СТИЖЕ НАМ НАЈТОПЛИЈИ ДАН: Чекају нас велике врућине, метеоролог Тодоровић саопштио најновије информације

Фото: Принтсцреен/Пинк

Тодоровић додаје за ТВ Вести како ће за викенд температура бити мања, али да и даље остаје топло време. Додаје и да смо пре само седам дана имали смо свега 18 степени, због хладног таласа, а онда креће тропско време у Србији.

ПРОГНОЗА ЗА СРБИЈУ

- Пик топлоте ће бити 24. јуна, у петак би већ био неки наговештај промене, да стигне неки мање топао ваздух, неки вид освежења. То би се прво приметило на северу, а онда у суботу и недељу и на југу. Биће мање топло за три степена. То је изнад просека. У Београду би за викенд температура била око 30 степени, што је за три степена више од просека, али то је лето - каже Тодоровић, који је истакао и како дуго у историји нису забележене овако високе температуре у јуну.

ЗОНА НИСКОГ ПРИТИСКА

Прошли понедељак је било 18 степени у већини места у Србији. То је била епизода хладног времена код нас. То је била зона ниског притиска - додаје Тодоровић за ауторску емисију Срђана Предојевића на ТВ Вести.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)