ХРВАТСКИ СВЕШТЕНИК ПЕДОФИЛ ВЕЛИЧАО УСТАШЕ: Дичи се Францетићем и Бобаном, из Америке га истерали због злостављања дечака

Новости онлине

21. 06. 2021. у 19:38

ХРВАТСКИ католички свештеник Иван Турић, који је због оптужби за педофилију побегао из САД, јуче је величао усташе, певао усташке песме и махао сликом крвника Јуре Францетића и Рафаела Бобана на једном венчању.

ХРВАТСКИ СВЕШТЕНИК ПЕДОФИЛ ВЕЛИЧАО УСТАШЕ: Дичи се Францетићем и Бобаном, из Америке га истерали због злостављања дечака

Фото: Принтсцреен

На снимку који су објавили хрватски медији се виде сватови и чује се жива музика, а пјева се усташка песма "Ево зоре, ево дана". Дон Иван Турић у рукама држи огромну слику на којој су Бобан и Францетић.

Турић је познат по томе што је побегао из САД пре две године, након што га је надбискупија Галвестон-Хјустон из америчке савезне државе Тексас ставила на попис свештеника који су оптужени за сексуално злостављање малолетника. Турић је током боравка у Америци служио у црквама св. Фрање Асишког у Хјустону, св. Михаела у Лејк Џексону и св. Винсента Пола у Хјустону. 

Тамо су му укинута свештеничка овлашћења још 1977. године. Стигао је налог за његово хапшење, а онда је Иван изненада отишао у Аргентину, да би се након рата вратио у родни имотски крај.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)