СПРЕМИТЕ СЕ ЗА ЧЕТВРТАК: Метеоролог Недељко Тодоровић објавио да нам у петак долази промена, најавио и пљускове у Београду

Novosti online

21. 06. 2021. у 08:30

МЕТЕОРОЛОГ Недељко Тодоровић је рекао да пре седам дана максимална температура није достигла ни 20 степени, а сада је виша за скоро 15 степени.

СПРЕМИТЕ СЕ ЗА ЧЕТВРТАК: Метеоролог Недељко Тодоровић објавио да нам у петак долази промена, најавио и пљускове у Београду

Фото: Принтскрин РТС

Те промене су, каже, карактеристика наше климе.

- Наредних седам до 10 дана право летње време, најтоплији дан биће четвртак са максималном температуром између 35 и 38 степени, а на истоку и до 39 - истакао је метеоролог.

Према његовим речима, у петак и суботу доћи ће до благог пада температуре. Прогнозира се око 32-33 степена. Такво време очекује се и после викенда.

- За Београд је вероватноћа 60-70 одсто, али не у свим деловима града, већ локални, кратки пљускови. Са тим пљусковима лети буде и грмљавине што је опасна појава у метеоролошком смислу. Грађани који иду на купање, излете, у поље да припазе у току поподнева и да се на време склоне ако је њихово место угрожено - навео је Тодоровић.

Пред нама топло лето

Према речима метеоролога, у јулу ће бити топло летње време. Читаво лето ће, каже Тодоровић, бити топлије од просека са мање падавина.

- Ове године, већ у јуну, имамо мањак падавина, у Београду је досад пала трећина просечне количине падавина, до краја месеца је тај тренд. Тако вероватно и у јулу. Пљускови имају ту особину да за пола сата-сат негде падне и полумесечна и месечна количина падавина - наводи Тодоровић.

Метеоролог саветује грађане да не буду на сунцу цео дан и да се држе хладовине.

(РТС)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)