ОСТАЛИ БЕЗ ЛЕТОВАЊА, А ПРЕТЕ ИМ И ТУЖБАМА! Николићева: Пријавићемо туристе који нас блате на фејсбук-страници

Е. Б. Т.

21. 06. 2021. у 07:01

СРПСКИ туристи којима је агенција "Музенидис травел" из Београда изненада прошле среде, путем мејла, отказала уплаћене аранжмане који је требало да се реализују од 18. до 26. јуна, још не знају како ће бити решен њихов проблем.

ОСТАЛИ БЕЗ ЛЕТОВАЊА, А ПРЕТЕ ИМ И ТУЖБАМА! Николићева: Пријавићемо туристе који нас блате на фејсбук-страници

Фото П. Милошевић

У међувремену, док су куцали на затворена врата београдске пословнице, стигла им је и претња директорке "Музенидис травела".

На фејсбук-страници "Афера Музенидис", коју су разочарани путници отворили како би дошли до неких информација, директорка Светлана Николић поручила им је да ће против свих који учествују у дискусији бити поднете тужбе. Након многобројних перипетија кроз које путници пролазе од прошле године, новог отказивања и неажурног обавештавања од "Музенидиса", сада су добили и претњу:

- Због ширења панике, говора мржње и скривених или нескривених претњи, мој адвокат ће поднети тужбу одељењу за високотехнолошки криминал за све наведене исказе објављене на овој фејсбук-страници - објавила је Николићева. - Трудимо се да све проблеме који су настали не нашом кривицом, решимо на најбољи могући начин. Оваквим постовима урушавате углед фирме и интегритет особа које у њој раде.

Фото: Архива

Највећи грчки тур-оператор, који има назив као и српски, "Музенидис травел", суспендовао је све активности до 26. јуна због несолвентости. Како за "Новости" каже Александар Сеничић, директор ЈУТА, очекује се да ће се у наредних десетак дана решити проблеми грчког тур-оператора.

- Важно је да путници буду у контакту са својим агенцијама, ако проблем не успе да се реши следећа инстанца је туристичка инспекција - објашњава Сеничић. - Српски "Музенидис травел" није чланица ЈУТА, а агенције које јесу и које реализују аранжмане преко грчког тур-оператора сналазе се како могу. Веома је непријатна ситуација, али то се дешава.

Онима којима је пропало летовање, никакво обештећење неће представљати довољну сатисфакцију. Многи су доживели исту ситуацију као лане, након што су ускладили одморе, све испланирали, прибавили потребну документацију... Међу њима је и Милица Бошковић, самохрана мајка, којој је остао ваучер од прошле године. Она је код "Музенидис травела" доплатила пун износ за летовање на Криту од 25. јуна. Десет дана након уплате, 17. јуна, путем мејла обавештена је да је цела сезона на том острву отказана, а да ваучер може да искорити од 1. септембра или следеће године.

- Када сам видела да су отказани летови за Крит 4. и 15. јуна, одмах сам се обратила агенцији и питала да ли је лет 25. јуна сигуран, рекли су да јесте и уплатила сам остатак новца, цео износ - објашњава Милица. - Онда су ме 17. јуна обевестили да је отказан аранжман, пословница је била затворена, нисам успела да добијем никакве информације путем телефона. Послала сам им мејл и рекла да желим поврат новца, али још нисам добила одговор.

Фото: Архива

Tekst potpisa

На фејсбук-страници многи туристи објавили су да су сами проверавали своје резервације у Грчкој. Више њих је навело да су им из хотела рекли да им грчки "Музенидис" није платио ни за прошлу нити за ову годину. Већи број туриста је истакао да је са њиховим аранжманима све у реду.

"МУЗЕНИДИС" РАДИ ОД ДАНАС

СРПСКА агенција "Музенидис травел" званично је 18. јуна саопштила да београдска пословница почиње са радом данас и позвала клијенте да се јаве ради решавања новонастале ситуације. Они су упутили извињење и истакли да их је њихов инопартнер "Музенидис травел" из Солуна 16. јуна увече обавестио да се отказују сви аранжмани од 18. до 26. јуна. Путницима је понуђена алтернатива да буду смештени после 1. септембра или у следећој сезони - наводи се у саопштењу.Они указују и на правне радње које ће предузети, а међу њима је и пријава туристичкој инспекцији и захтев надлежном министарству за пружање потребне помоћи.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)