УМЕСТО У СОБАМА - НА УЛИЦИ: Када су путници из Београда стигли пред хотел у Грчкој, речено им да су вишак

М. Станојковић

20. 06. 2021. у 09:24

НОВО лето - стара прича. Један број путника туристичке агенције "Моузенидис травел" из Београда јуче су на фејсбук-страници објавили да су на Тасосу остали без хотела, а да су уместо на плажи, завршили на улици.

УМЕСТО У СОБАМА - НА УЛИЦИ: Када су путници из Београда стигли пред хотел у Грчкој, речено им да су вишак

Фото: Архива

Са ове фејсбук странице стизали су апели да се на пут не креће преко наведене агенције јер ће људи остати без смештаја.

Фејсбук- страница "Афера Моузенидис" броји већ око 390 чланова људи који су планирали или уплатили летовање у Грчкој. На њој несуђени туристи износе своје недоумице у вези са опречним одговорима које добијају са разних страна.

- "Моузенидис травел" оставио је путнике на Тасосу на улици. Телефони агенције су недоступни, а не мејлове не одговарају. - написала је путница Гордана М. - Дошли смо са ваучерима које нам је агенција издала.

У међувремену, на истој групи појавила се информација да је путница ипак, накнадно, успела да добије хотелску собу.

Како се може закључити из објава, наших грађана, којима путовање виси у ваздуху има доста.

- Управо нам је стигао одговор од хотела, за који имамо ваучер, да наша агенција није уплатила аранжман, да самим тим ваучер не важи, да хотел ради од 1. јуна и да нема проблема са короном - каже Сања С.

Како је за "Новости" рекла Светлана Николић, директорка "Моузенидис травела" из Београда, и сама је видела објаве да су поједини туристи имали проблема на Тасосу, након чега је проверила са хотелом њихове наводе.

- Како нам је рекао представник у Грчкој, туристи су у 16 часова ушли у хотел на Тасосу - рекла је директорка додајући да две собе нису биле попуњене јер се чекало да туристи пристигну. Нисмо закључили да су наши гости имали проблем са смештајем - казала је Николићева.

Према званичном саопштењу "Моузенидис травела", које је освануло у међувремену на сајту агенције, канцеларија у Београду поново почиње са радом у понедељак и позива све клијенте да се јаве ради решавања новонастале ситуације.

- Од нашег инопартнера "Моузенидис травел С. А." из Солуна достављено је обавештење да се отказују сви аранжмани од 18. до 26. јуна. Путницима који су уплатили друге хотеле понуђена је алтернатива да буду смештени после 1. септембра или у наредној летњој сезони. Сваком свом клијенту ћемо понудити одговор како би нашли прихватљиво решење да им се у што краћем року надокнади штета. Упућујемо извињење клијентима због непријатности које су доживели, а све због поступања агенције "Моузенидис травел С. А.".

Како се даље наводи у објашњењу агенције из Београда, поред сличности у називу обе фирме, како тврде, реч је о два потпуно одвојена привредна субјекта чија власничка структура нема никакве повезаности:

Ипак, овакво саопштење није наишло на разумевање појединих путника који тврде да се у ранијој комуникацији агенција из Београда позивала на правила грчкој туроператера.

- Путовање сам уплатила 2019. и прихватила чињеницу да новац остане за следећу годину - наводи Јасна Р. Б. - Мој услов је било заменско путовање уколико Грчка не отвори границе да добијем нешто друго из ваше понуде. Ваш одговор је био, што имам у мејлу, да сте ви фирма у ланцу "Моузенидиса" и да послујете по њиховим правилима и да они то не дозвољавају. На моју констатацију да сте правно лице које послује по законима државе у којој је регистровано, остали сте при томе да послујете по њиховим условима.

ПРОБЛЕМ У СОЛУНСКОЈ ЦЕНТРАЛИ?

Како је дан раније истакао Александар Сеничић, директор Националне асоцијације туристичких агенција Србије, највероватније је "Моузенидис" централа у Грчкој у проблему што може бити много озбиљнија ситуациаја.

-Наши су одговорни за одабир партнера и морају да нађу решење. Они су један од највећих туроператера у Грчкој - казао је Сеничић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)