СУТРА ВЕЛИКА СВЕЧАНОСТ ПОВОДОМ ДАНА МУП СРБИЈЕ: У строју више од 2.000 полицајаца

Танјуг

19. 06. 2021. у 20:23

ЦЕНТРАЛНА манифестација поводом Дана Министарства унутрашњих послова и Дана полиције биће одржана сутра на платоу испред Палате Србија, а ресорни министар Александар Вулин каже да ће то бити велика свечаност у којој ће учествовати више од 2.000 полицајаца, који ће показати своју обученост.

СУТРА ВЕЛИКА СВЕЧАНОСТ ПОВОДОМ ДАНА МУП СРБИЈЕ: У строју више од 2.000 полицајаца

Фото: Танјуг

- Сутра ће више од 2.000 полицајаца стајати у строју. Показаћемо колико нас је, какви смо, како смо обучени, бићете поносни -  рекао је Вулин гостујући на РТС-у и подсетио да ће на сутра 1.337 припадника МУП-а који су у последњих годину дана примљени у радни однос свечано положити заклетву, пред председником Србије Александром Вучићем.

Навео је да је за протеклих осам месеци разбијено 14 организованих криминалних група од којих је највећа била група Беливук-Миљковић и ухапшено око 109 чланова различитих криминалних група.

Додао је да је издато близу милион и седамсто хиљада различитих докумената од чега 419.000 пасоша, 279.000 личних карата, те да је у понедељак издато скоро 10.000 пасоша.

Вулин је истакао да су за пет одсто повећане плате свим припадницима Министарства унутрашњих послова.

- Радимо сваког дана и ту смо за све наше грађане -  рекао је Вулин.

Нагласио је да се борба против корупције одвија веома добро и додао да је у претходна три месеца откривена противимовинска корист од близу 2,3 милијарде динара.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)