КОРОНА ЈЕЊАВА, ПОЧЕЛА ВЕСЕЉА: Многи младенци чекају на слободан термин

М. Станојковић

20. 06. 2021. у 11:45

ДА своју љубав крунишу браком и у заједнички живот уђу гала прославом, након попуштања епидемиолошких мера, напокон могу и младенци.

КОРОНА ЈЕЊАВА, ПОЧЕЛА ВЕСЕЉА: Многи младенци чекају на слободан термин

Фото: приватна архива

Велики број оних који су улазак у брачне воде одложили за ову годину јер нису желели да само оду пред матичара без весеља, јуче су се заветовали на вечну љубав. А олакшање се осетило и међу званицама, од којих је већина први пут на већем скупу од почетка пандемије. Ипак, угоститељи, чије су сале увелико резервисане, уверавају да су све мере предузете за безбедна окупљања.

Усхићење, сузе радоснице, трема и радост осећали су се испред престоничких општина и цркава. Док су младенци нестрпљиво чекали да дођу пред олтар, музика је увесељавала сватове. Последње припреме, док кума поправља млади шминку. А кум намешта младожењи кравату. Завршне припреме и питање "јесте ли спремни".

Фото: приватна архива

- Спремни смо, одговарају углас младенци Јована и Никола. - Чекали смо толико на овај дан. Заказали смо венчање прошле године, али тада због короне нисмо успели да реализујемо планирано. Иако смо имали могућност да одемо у Општину и венчамо се само уз кумове, желели смо да то прославимо са својом породицом, рођацима и пријатељима како доликује. Имамо малу трему јер је ово први већи скуп коме присуствујемо откако је почела пандемија, али велики број гостију је вакцинисан, надамо се да ће све проћи како треба.

Осим оних у које су све очи упрте, и родбина је једва дочекала да се поново нађе на окупу у већем броју.

- Коначно смо дочекали да се ситуација колико-толико нормализује, па да прославимо као људи. Откако је почела корона, виђали смо само круг најближих људи - кажу званице испред једног престоничког ресторана.

И у матичарској служби Града Београда потврђују да је интересовање парова велико, али да ће упркос томе сви они који желе да ступе у брак моћи то да учине. Можда не баш у жељеном термину, али свакако ће имати неку опцију на располагању.

- Матичарима је одобрен излазак на терен и венчања ће се на терену обављати у складу са расположивим терминима, имајући у виду да су се бројни младенци ипак одлучили да се венчање обави у општинској сали, и да су та венчања већ заказана, односно да су ти термини већ попуњени - наводе у Градској управи Града Београда. - Не може се рећи да су матичне службе пребукиране. Може се догодити да је термин који младенци желе већ заказан, али ће се њима понудити други расположиви термин.

НАЈВИШЕ НА НОВОМ БЕОГРАДУ

НАЈВИШЕ заказаних венчања у главном граду је на Новом Београду, Палилули, Чукарици, Звездари и Земуну.

- Разлог је што су то општине са већим бројем становника и општине које имају највећи број угоститељских објеката, по мишљењу младенаца атрактивних за организовање свадбених весеља - кажу у Граду Београду.

САМО 89 НОВОЗАРАЖЕНИХ

У СРБИЈИ је у последња 24 сата потврђено 89 новооболелих од вируса корона од укупно 8. 327 тестираних. Од последица ковида 19 преминуло је седам особа, док се њих 15 налази на респираторима.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)