СВЕЧАНО ОБЕЛЕЖЕН ДАН ПОЛИЦИЈЕ И МУП-А: Прелепе слике из Београда - Вучић сутра на централној манифестацији (ФОТО)

Танјуг

19. 06. 2021. у 17:09

У ОКВИРУ обележавања Дана Министарства унутрашњих послова и Дана полиције, данас је у Кнез Михаиловој улици у Београдуодржан свечани дефиле коњаника Полицијске бригаде, Оркестра полиције и припадника МУП-а различитих организационих јединица.

СВЕЧАНО ОБЕЛЕЖЕН ДАН ПОЛИЦИЈЕ И МУП-А: Прелепе слике из Београда - Вучић сутра на централној манифестацији (ФОТО)

Фото: Танјуг

Дефиле је изазвао велику пажњу пролазника у главној пешачкој улици, који су манифестацију синимали фотографисали телефонима.

Највеће одушевљење било је код најмлађих којима су посебно били интересантни припадници коњичке бригаде.

Пре дефилеа, на Калемегдану је одржан тактичко-технички збор на коме су припадници МУП-а приказали вештине, опрему и возила која користе у раду.

На штандовима који су тим поводом постављени на Калемегдану грађани су могли да сазнају оно што их интересује о начину рада полиције, упознају се са опремом коју полиција користи, али и испробају возила полицијских јединица.

Програм је посебно био прилагођен најмлађима који су, кроз дружење с полицајцима и игру, могли да сазнају нешто више о чуварима реда и мира и њиховом раду.

Тако је деци посебно интересантно било пењање уз вештачку стену, али и прелазак између два ужета - метод који полиција користи у ситуацијама када не постоји могућост савладавања препрека, природних или вештачких. Како је најављено, централна манифестација поводом Дана Министарства унутрашњих послова и Дана полиције биће одржана сутра на платоу испред Палате Србија, а присуствоваће јој и председник Србије Александар Вучић.

Тада ће свечано положити заклетву 1.337 припадника МУП-а, који су примљени у радни однос у последњих годину дана.

Дан Министарства унутрашњих послова и Дан полиције обележава се у знак сећања на 1862. годину, када је српска Жандармерија на празник Духове одиграла пресудну улогу у сукобима код београдске Чукур чесме, као и током турског бомбардовања Београда наредног дана.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)